banner564

3 arkadaşı tutuklu

Apartmanın ikinci katından beton zemine düşerek ağır yaralanan Nijeryalı öğrencinin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor

3 arkadaşı tutuklu
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazar gecesi “Tekant” adı verilen bölgede bir apartman dairesinin ikinci katından beton zemine düşerek ağır yaralanan Barka James Medubu isimli öğrencinin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Talihsiz öğrencinin, 4 buçuk metre yükseklikten nasıl düştüğü ise henüz tam olarak netlik kazanmadı. Nijerya uyruklu Barka James Medubu’nun halen bilincinin kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin sürmekte olduğu bildirildi.
Polis, düşme olayı yaşandığı esnada Medubu ile aynı oda içerisinde bulunan Dominic Duada Yakubu, Aaqıp Muhammad Saleem ve Yakubu Saide Turaki’yi ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkardı.
Soruşturma kapsamında ilk etapta tutuklanan diğer 5 Nijerya uyruklu şahıs, mesele ile bağlantıları olmadığı tespit edildiğinden mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Dominic sert bir şekilde odanın kapısına vurmuş
   Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ertan Demir, mahkeme huzurundaki zanlıların, 7 Mayıs 2017 tarihinde, apartmanın ikinci katından beton zemine düşerek ağır yaralanan ve halen daha hayati tehlikesi devam etmekte olan Barka James Medubu meselesi ile ilgili olarak soruşturma maksatlı tutuklu bulunduklarını anımsattı. 
Demir, zanlılar aleyhinde 8 Mayıs 2017 tarihinde mahkemeden 3 gün tutukluluk emri temin ettiklerini ve bu süre zarfında, ilk etapta tutuklanan diğer 5 zanlının olay ile bağlantısı olmadığı tespit edildiğinden serbest bırakıldığını anlatttı.
Demir, zanlıların, beyanlarında, zanlı 1 Dominic Duada Yakubu’nun, uyuşturucunun da tesiri ile oda kapısına sert bir şekilde vurduğunu diğer zanlılar Aaqıp Muhammad Saleem ve Yakubu Saide Turaki’nin de oda da olduğu esnada, Medubu’nun da atladığını iddia ettiklerini söyledi. 
   Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve beklenen bazı analiz sonuçları olduğunu belirten Demir, zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Buhran geçiriyoruz, bizi serbest bırakın
   Mahkemede söz alan zanlılar, “tüm seyahat belgelerimiz, kimlik belgelerimiz polisin elinde, bir yere kaçamayız, içerde depresyona giriyoruz, bizi serbest bırakın” diyerek mahkemeden merhamet diledi. Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın henüz tamamlanmadığına ve meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların, 8’er gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473