banner564

3 gün uyudu

Şiddetli boyun ağrısı ile hastaneye giden Meral Koruk isimli genç kadın, kas gevşetici olduğu iddia edilen iğne sonrasında evine gönderildi, yolda baygınlık geçirince yeniden acile sevk edildi

3 gün uyudu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Şiddetli boyun ağprısı nedeniyle geçtiğimiz Cuma günü  Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giden Meral Koruk isimli genç kadına kas gevşetici olduğu iddia edilen iğne yapıldı ve boynuna sürmek için bir krem reçetesi yazıldı
Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye gittiği zaman nefes alamayacak durumda olduğunu ve derdini anlatmaya çalışırken doktor tarafından “bana masal anlatma” sözleriyle terslendiğini belirten Meral Koruk, iğne sonrasında evine gönderildi. Ancak yolda fenalık geçiren kadın, yeniden acile sevk edildi. Burada fenalaşan Meral Koruk, 3 gün süreyle bilinç kaybına uğradığını belirterek bu durumdan şikayetçi oldu.
   Koruk’un şikayetçi olduğu doktor ise, hatalı bir iş yapmadığını ve aile ile konuşacağını belirtti.

“Bana masal okuma”
Diyalog muhabirine yaşadıklarını aktaran Meral Koruk, geçtiğimiz Cuma günü şiddetli boyun ağrısı nedeni ile Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne gittiğini söyledi. Burada tansiyonunun ölçüldüğünü anlatan Koruk,  nefesi bile zor aldığını, durumunu doktora izah etmeye çalıştığını söyledi.
Doktora, yemekten sonra kalbinin sıkıştığını ve 30 dakika içerisinde nefes alamaz duruma geldiğini söylediğini ifade eden Koruk,  karşısındaki doktordan “Bana masal okuma, hikayeni anlatma, sadece sorularıma cevap ver” yanıtını aldığını ileri sürdü.

“İğne yapıp yolladılar”
Kendisine kas sıkışması olduğu söylenerek gevşetici iğne yapıldığını ve reçeteye kas gevşetici krem yazılarak yollandığını anlatan Koruk, eve dönüş sırasında fenalaştığını ve kremi almak için eczaneye geldikleri sırada bayıldığını söyledi. 
Apar topar acil servise geri getirildiğini belirten Koruk, burada bir bayan doktorun yaptığı kontrol sonrasında kendisine epilepsi teşhisi konduğunu ve Nöroloji servisinde tedavi altına alındığını söyledi.

“Reçeteye yazdıkları hapı eczane bile vermedi”
Nöroloji servisinde sürekli olarak uyutulduğunu iddia eden Koruk, son olarak kendisine verilen reçetede yazılan bir ilacın eczane tarafından yasak olduğu gerekçesi ile verilmediğini ifade etti. 
Konu ilacın hastanede bulunduğunu ve kendisine verildiğini belirten Koruk, o ilacı kullandığı günden itibaren bilinç kaybı yaşadığını ve zaman zaman ismini bile hatırlayamadığını iddia etti. 
Kendisini dün muayene eden başka bir doktorun yapılan tedavinin uygun olmadığını tespit ettiğini ve kendisine 3 gün boyunca verilen ilaçların kesildiğini aktardı.

Gözümü bile açamıyorum
Kendisine verilen ilaçların etkisinin halen sürdüğünü anlatan Koruk, gözünü açamadığını ve insanların yüzlerini bile seçemediğini söyleyerek, “Şu an belirsiz bir durumda bekliyorum” dedi. 
Hastaneye geldiği ilk gün daha önce ağır bir beyin ameliyatı da geçirdiğini aktaran Koruk, kimsenin kendisine kulak asmadığını sözlerine ekledi.

Doktor, ‘hatalı bir tedavi uygulamadım’ diyor
Öte yandan Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli doktor, Koruk’un iddialarını yalanlayarak, hatalı bir iş ve tedavi yapmadığını belirtti. Doktor, aile ile konuşacağını belirterek, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473