banner564

3 hafta çok önemli

Akıncı, Anastasiadis ile ikinci turun geriye kalan 6 toplantısında nelerin ele alınacağının görüşülüp değerlendirildiğini söyledi

3 hafta çok önemli
banner598
Raif UZKAN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında dün, yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde yapılan ilk görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.
Akıncı Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde yaptığı açıklamada, dünkü toplantıda, yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin ikinci turunun geriye kalan 6 toplantısında nelerin ele alınacağının görüşülüp değerlendirildiğini söyledi.
Akıncı, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri önemli ölçüde etkileyecek bir döneme girildiğini belirterek, gelecek 3 haftanın çok önemli olduğunu, yoğunlaştırılmış müzakerelerde varılacak uzlaşılara bağlı olarak New York’ta bir araya gelmek ve 5’li toplantıya gidecek süreci açmayı istediklerini söyledi.
Akıncı var olan ayrılık noktalarını mümkün olan en aza indirme çabasında olduklarını kaydederek, her toplantıdan sonra gerekmedikçe açıklama yapılmayacağını, 7 toplantıdan oluşan sürecin bitiminde 14 Eylül’de ortak bir açıklama yapılabileceğini bildirdi.
Akıncı açıklamasında toplantı tarihlerinde bir değişiklik olduğunu kaydederek, 8 Eylül diye planlanan toplantının 7 Eylül’e çekildiğini duyurdu. 
Buna göre liderlerin görüşme takvimi 29, 31 Ağustos, 2, 6, 7 ve 14 Eylül olarak belirlendi.
Bir soruya karşılık, dünkü toplantıda “toprak” ve “garantiler” konularından çok hangi başlıklarda görüş ayrılıklarının daha fazla olduğunun ele alındığını söyleyen Akıncı, her başlığın görüşüleceğini, toprak, garantiler, yüzdelik ve harita konularında “sürekli toplantı” fikrini halen koruduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473