banner564

3 kişi suçlanıyor

2001-2004 yıllarında Cumhurbaşkanlığında ‘sahte harcama faturalarıyla’ 700 bin liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı

3 kişi suçlanıyor
banner598
Çiğdem AYDIN
KKTC Cumhurbaşkanlığında 2001-2004 yıllarında ‘sahte harcama faturalarıyla’ 700 bin liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı.
Yapılan soruşturma sonucu Cumhurbaşkanlığı Dairesi eski müdürü Tansel Çağış ile Cumhurbaşkanlığı çalışanları Ersoy Güler ve Metin Özuğurlu yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.
Sayıştaylık tarafından yapılan denetimler neticesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesine ait kaybolan 700 bin TL’nin üç zanlı tarafından sahte evrak ve çeklerle zimmetlerine geçirdikleri iddia edildi. 

Teminat için mahkemeye çıkarıldılar
2001-2004 yıllarını kapsayan 4 yıllık süre içerisinde Cumhurbaşkanlığına ait evrakları sahteleyerek bütçeden para sızdıran ve muhasebeye sahte fatura vermekle suçlanan üç zanlı dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Vurgun olayını soruşturan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Polis Müfettiş Muavini İzzet Çiftgül, zanlılar Tansel Çağış, Ersoy Güler ve Metin Özuğurlu’nun Cumhurbaşkanlığında 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında meydana gelen “evrak sahteleme, sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme, çek sahteleme, sahtelenmiş çeki imzalamaya teşvik etme ve kamu görevlisi tarafından sirkat suçlarından”dolayı tutuklandıklarını söyledi. 

Tespit edilen miktar 700 bin 823 TL
Polis, zanlıların Cumhurbaşkanlığında çalıştıkları dönemde muhasebeye karşılığı olmayan faturaları ibraz ederek sahtecilik yaptıklarını ve çek çıkmasını sağladıklarını, çekler karşılığında ise tespit edilen miktarın 700 bin 823 TL olduğunu belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada bir gün polise giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet
Ali mehmet - 7 yıl Önce

Yani bu kadar hirsizliklar yapiliyor da yalniz bunlar mi yargilanacak?ya digerleri?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474