banner564

3 tanık dinlendi

Gazimağusa’da 20 Ağustos’ta meydana gelen ve çok sayıda kişinin tutuklandığı kavganın taraflarından Uçanok grubunun yargı süreci başladı

3 tanık dinlendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde, 20 Ağustos 2015 tarihinde, iki grup arasında çıkan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden büyük kavganın taraflarından olan Uçanok grubunun yargılanmasına, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlandı.
Mahkeme Başkanı Düriye Elkıran ve Yargıçlar Hasan Dağlı ile Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzurunda görülen duruşmada, İddia Makamı’nı kıdemli Savcı Mustafa İldeniz temsil ederken, sanıkları ise avukatlar Emre Kadri, Irmak Özkoç, Muhabbet Mevsimler ve Rıfat Reis temsil etti. 
İddia makamı Başsavcılık adına, kıdemli Yargıç Mustafa İldeniz dünkü duruşmada mahkemeye 3 tanık dinletti.

Kaymaklılı: Emareleri albüm haline getirdim
İddia makamının ilk tanığı, olay yeri inceleme uzmanı polis memuru İsmail Kaymaklılı, 20 Ağustos 2015 tarihinde, Adli Şube’de görevli Başmüfettiş Hasan Aşçıoğlu tarafından, Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde büyük bir kavga olduğuna dair bir bilgi aldığını, olay yerine görevi icabı emare toplamak amacı ile gittiğini söyledi. 
Olay yeri yakınlarında bulunan avukat Yunsal İlhan’a ait ofiste kan lekeleri gördüğünü ve konu lekeleri fotoğrafladığını anlatan İsmail Kaymaklılı olay yerindeki “Çamlık” isimli büfede bulunan kırık sandalyeler ile olay yerindeki tahta, demir ve bir adet beyzbol sopasını da resimledikten sonra, emare olarak aldıklarını aktardı. 
Konu emareleri meselenin tahkikat subayı polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’a teslim ettiğini söyleyen İsmail Kaymaklılı, olay yerinde çekmiş olduğu fotoğrafları albüm haline getirdiğini ifade ederek, fotoğraf albümünü emare olarak mahkemeye sundu.

Bakır: Gazetecilerden görüntü temin ettim
İddia makamının ikinci tanığı, görüntü uzmanı polis memuru Mehmet Bakır ise polis memuru Hüseyin Ergüleç’ten  gazetecilerin kavgaya dair görüntü aldıkları bilgisini öğrendiğini, bu durum üzerine olay yerine giderek gazetecilerden görüntüleri temin ettiğini söyledi. 
Mehmet Bakır ayrıca, olayı cep telefonu ile görüntüleyen bir vatandaştan da konu görüntüleri temin ettiğini ve 2 video ile toplam 130 fotoğraftan bir albüm oluşturduğunu aktardı.

Ergüleç: Tahkikatı önce ben üstlendim
İddia makamının dünkü son tanığı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç ise, 20 Ağustos 2015 tarihinde, kaza mahkemesi önünde meydana gelen kavganın tahkikatını ilk olarak kendisinin üstlendiğini ancak, meselenin daha sonra polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’a verildiğini söyledi. 
Hüseyin Ergüleç, tahkikatı yürüttüğü kısa süre içerisinde Hamza Tarman isimli polis memurunun kendisine mesele ile ilgili emareleri teslim ettiğini söyledi.  
Olay yerinde fotoğraf çeken gazetecilerin Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gelmesini sağladığını belirten Hüseyin Ergüleç, gazetecilerin çekmiş olduğu fotoğrafların albüm haline getirilmesini sağladığını kaydetti.
İddia makamının dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi nedeni ile dava, duruşmaya devam edilmek üzere 30 Kasım Pazartesi gününe ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474