banner564

30 bin bilet var

Borajet seferlerini durdurdu, Kıbrıs yolcuları Adana Havaalanı’nda perişanlık yaşadı

30 bin bilet var
banner598
Türkiye merkezli Borajet Havayolları, dün yapılan bir açıklama ile tarifeli seferlerini durdurduğunu bildirdi. Mali krizde olduğu belirtilen şirketin bu kararı üzerine elinde bilet bulunan yaklaşık 30 bin kişinin THY ile uçabileceği iddia edildi.
   Ancak dün Kıbrıs’a uçmak için Adana’da havaalanına giden yolcular saatlerce bekledikten sonra THY ile uçamadı. Yolculara, yeni bilet almaları gerektiği bildirildi.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada yaklaşık 3 saat süreyle Adana Havaalanı’nda bekletildiklerini ve uçamadıklarını söyleyen Murat Domrul ile Niyazi Dikmen adlı Kıbrıs yolcuları “Bir gün gecikmeli uçabilmek için THY’den yeni yaklaşık 800 lira vererek bilet satın aldık. Ayrıca geceyi geçirmek için de 400 liraya yakın otel parası ödedik. Bizim zararımızı kim ödeyecek. Bizim gibi onlarca insan burada perişan oldu” dedi.

700 personeli var
   Halen 700 çalışanın bulunduğunu belirten SBK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz yaptığı açıklamada teknik bölümlerde çalışanların kalacağını pilot ve kabin memurlarından 280 kişinin işten çıkarılacağını söyledi.
   BoraJet geçtiğimiz Ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ile de bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Şirketten bir yetkili konu ile ilgili "Fenerbahçe'ye de bu süreçte sıkıntı yaratmadan sponsorluğu sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
    Şirket açıklamasına göre, yurt içinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin "ilk" ve "tek" bölgesel hava yolu şirketi Borajet Havayolları'nın, SBK Holding bünyesine devredilmesinin ardından yapılmakta olan İstanbul Yeni Havalimanı'na çok daha güçlü ve yenilenmiş olarak hizmet verme hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi.
   Açıklamada, şunlar kaydedildi:
   "Yeniden yapılanma ve güçlenme çalışmaları neticesinde, filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebi ile oluşan teknik sorunların giderilerek uçabilir duruma getirme çalışmaları devam etmektedir. Bu sebepten dolayı Borajet Havayolları, filosunun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamasının yapılması için 24 Nisan 2017'den itibaren uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir.
   Müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak, bu çalışmadan dolayı kıymetli misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için Türk Hava Yolları ile anlaşma sağlanmış olup yolcularımızın uçuşları Türk Hava Yolları ile gerçekleştirilecektir."

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473