banner564

35 gündür hücredeler

Alayköy’de vahşice öldürülen Zehra Sorver cinayeti ile ilgili tutuklanan eşi Levent Sorver ve 17 yaşındaki oğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor

35 gündür hücredeler
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de 14 Haziran 2017 tarihinde ikamet ettiği evinde cansız bedeni bulunan Zehra Sorver’in ölümü ile ilgili tutuklanan eşi Levent Sorver ve 17 yaşındaki oğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor. Olay günü tutuklanan ve 35 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılar dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Emirali Gürler,  mahkemede verdiği ifadede, zanlı Levent Sorver ve 17 yaşındaki oğlunun Alayköy’de işlenen cinayetle ilgili tutuklandığını anlattı. Müfettiş Muavini Emirali Gürler, Zehra Sorver’in Alayköy’de Namık Kemal Sokak No: 2 adresinde 14 Haziran tarihinde 12.00 ile 16.00 saatleri arasında boğazı sıkılıp, başı yere vurulduktan sonra öldürülme esnasında veya sonrasında tuz ruhu içirildiğini tespit edildiğini kaydetti.
Gürler, alınan 6 günlük ek tutukluluk süresinde, yeni tanıklara ulaşıldığını birçok kişinin ifadesine başvurulduğunu kaydetti. Gürler, ifadenin esasına girmeden,  17 yaşındaki M.C.A.’nın gönüllü ifadesinde suçu babası ile birlikte işlediklerini 17 Haziran tarihinde itiraf ettiğini anımsattı. 

Deliller Türkiye’de inceleniyor
Olay mahallinde toplanan delillerin hem Türkiye hem de KKTC’de laboratuvarda incelendiğini kaydeden Gürler, zanlıların cep telefonları dökümlerinin de beklendiğini belirtti. 
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Emirali Gürler, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini ve 35 gündür poliste tutuklu bulunduklarını belirtti. 
Gürler, işlenen suçun müebbet hapis öngördüğünü alınması gereken birçok tanık ifadesi olduğunu belirterek zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Mahkeme talebi onayladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473