banner564

4 tanık daha dinlendi

Gazimağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde işlendiği iddia edilen Nijerya uyruklu öğrenci cinayeti ile ilgili yürütülen davanın duruşması devam ediyor

4 tanık daha dinlendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde işlendiği iddia edilen Ebinabo Tariyemen Meindinyo cinayeti ile ilgili yürütülen davanın duruşmasına dün kaldığı yerden  devam edildi. 
Başkan Melek Esendağlı ile üye yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’in huzurundaki görüşülen ve  Sanıklar Olalekan Nicholan Agboola ile Adetolo Oluwadamiler Odorinte’nin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, mahkemeye 4 tanık dinletti

Maaşoğlu: Babamın kapısını çalarak yardım istediler
   İddia Makamının dünkü ilk tanığı, olayın geçtiği apartman sakinlerinden ve maktulün komşusu olan Yaşar Maaşoğlu, olay sabahı tanıklık ettiklerini mahkemeye aktardı. Aynı apartmanda anne ve babası ile de karşı komşusu olarak ikamet ettiğini anlatan Maaşoğlu, olayın yaşandığı sabah saat 06.30 sıralarında apartmanın basamaklarından hızlı şekilde ayak sesleri geldiğini duyduğunu söyledi. 
Maaşoğlu, ayak seslerinin duyulmasından kısa bir süre sonra kapı komşusu olan babasının kapısının hızlı bir şekilde çalındığını ve kendisinin sesi duyarak kapıyı açtığı sırada biri bayan 3 tane Nijerya uyruklu şahsın, kendisine ingilizce olarak “yardım edin, arkadaşımızı bıçaklayarak öldürdüler” dediğini anlattı. Maaşoğlu, 112 acil servisi arayarak olay yerine ambulans çağırdığını söyledi.

Sağlık ekibi, “bizim yapabileceğimiz bir şey kalmadı” dedi
   Olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk kontrolü yapıp maktulün öldüğünü tespit ederek kendisine “yapılabilecek bir şey kalmadı durumu polise bildirin” demesinin ardından  olayı polise aktardığını anlatan Maaşoğlu, olaydan önce de apartmanda bir çok kez Nijeryalılar tarafından düzenlenen ve apartman sakinlerine rahatsızlık veren partilerin gerçekleştiğini söyledi.

Bulak: Tanıtma merasimini yaptım
   İddia Makamının diğer tanığı Polis Müfettiş Muavini Serkan Bulak da, meselenin tahkikat subayının istemi doğrultusunda sanık 2 Adetolo Oluwadamiler Odorinte’nin  tanıklardan Emeka John’a tanıtma merasimini yaptığını ve tanığın Adetolo Oluwadamiler Odorinte’yi tanıyarak teşhis ettiğini söyledi. Savunma avukatı Sinan Şemiler,  tanıtma merasiminin usullerine uygun yapılmadığını ve sanığın tanığa önceden işaret edilerek teşhis edilmesinin sağlandığını iddia etti. 

Safa: Sanıkları evlerine girerken tespit ettim
   İddia Makamının diğer tanığı polis memuru Raif Safa, olayın ardından sanıkların ikametgahının bulunduğu apartmanın önünde pusu görevi yaptığı sırada, sanıklar ve 2 kişinin ikametgaha girdiğini görmesi üzerine durumu Adli Şube’ye bildirdiğini ve bir ekibin olay mahaline gelmesini sağladığını aktardı.

Kont: Gittim, aldım, teslim ettim
   İddia Makamının dünkü duruşmasındaki diğer tanığı polis çavuşu İbrahim Kont ise Raif Safa’dan, sanıkların ikametgahlarına giriş yaptığı yönündeki bilgiyi almasının hemen ardından, bir polis ekibi oluşturarak konu ikametgaha gittiğini ve sanıklar ile birlikte ikametgah içerisinde bulunan 3 kişiyi daha teslim alarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürdüğünü ve soruşturma subayına teslim ettiğini söyledi.
İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 3 Mayıs 2017 tarihine ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474