banner564

4 yıl ceza aldılar

Sahte kaza raporları hazırlayıp, sigorta şirketlerinden para aldıkları gerekçesi ile yargılanan Namık Ceylan Güden, İsmail Güney ve Taif Güçlü hakkındaki yargı süreci tamamlandı

4 yıl ceza aldılar
banner598
Sahte kaza raporları hazırlayıp, sigorta şirketlerinden para aldıkları gerekçesi ile yargılanan Namık Ceylan Güden, İsmail Güney ve  Taif Güçlü hakkındaki yargı süreci tamamlandı. Sahte raporlarla binlerce liralık vurgun yaptıkları iddia edilen 3 sanık hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanıkları 4’er yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların organize bir şekilde işledikleri suçun çok ciddi olduğunu sanık Ceylan Güden’in polis olduğu dönemde, polis bilgisayarlarında sahte kaza raporu hazırlamasının polise olan güveni ve kamu menfaatine darbe vurduğunu söyledi. Sanıkların, sahte raporlarla aldıklarını paraları iade ettiklerini, mağdurların zararını tazmin edildiğini kaydeden Esendağlı, ayrıca sanıklar hakkındaki şikâyetlerin geri çekilmesinin de hafifletici etken olduğunu vurguladı. 
Esendağlı, tüm bunlara rağmen sanıkların işledikleri , “Sahte resmi evrak düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini” suçlarının ağır suçlar olduğuna vurgu yaparak, üç sanığı da 4 yıl süre ile hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.
Lefkoşa Polisi tarafından 2013 yılında ortaya çıkarılan olayda polis, kaportacı ve sigortacı üçlemesinden oluşan çetenin sahte kaza raporları hazırladıkları ve bu yolla sigorta şirketlerinden yüklü para aldıkları tespit edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474