banner564

40 yılına mal oldu

Kendisini terk eden 37 yaşındaki imam nikâhlı eşi Gamze Pehlivan’ı vahşice katleden 26 yaşındaki Suat Aşır’a en ağır ceza olan müebbet hapislik verildi 

40 yılına mal oldu
banner598

 Suna ERDEN

   Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yerleşkesinde 20 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen olayda yıllardır birlikte yaşadığı 37 yaşındaki Gamze Pehlivan’ı vahşice katleden 26 yaşındaki Suat Aşır hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
   Kendisinden ayrılmak istediği gerekçesiyle Pehlivan’ı 36 kez bıçaklayan ve üzerine benzin dökerek canlı canlı yakan sanık Aşır müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet kararında aktarılan korkunç detayda, sanığın bir kez bıçaklayarak yere düşürdüğü Gamze Pehlivan’ın üzerine benzin döküp canlı canlı yaktığı ve genç kadın yanarken bıçaklamaya devam ettiği belirtildi. Sanığın planlayarak bu cinayeti işlediği ifade edilirken, son zamanlarda artış gösteren kadın cinayetlerine de dikkat çekildi.

Reddedilince plan yaptı 
   Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Tacan Reynar ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin oybirliği ile verdiği kararı Başkan Esendağlı okudu. Esendağlı, 20 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen olayda sanığın KKTC’ye çalışmak için gelen imam nikâhlı eski eşi Gamze Pehlivan’ın peşinden geldiğini, Girne’de Pehlivan ile buluştuğunu ancak barışma teklifinin reddedilmesi üzerine cinayet planı yaptığını söyledi. 
   Başkan Esendağlı, sanığın öldürme planı üzerine önce bıçak aldığını daha sonrada benzin alarak otobüsle Pehlivan’ın bulunduğu yer olan UKÜ kampüsüne giderek onu bulduğunu ifade etti.

Kan donduran detaylar
   Başkan Melek Esendağlı, yaşanan olayda Pehlivan ile tartışan sanığın, genç kadını bıçaklayıp yere düşürdükten sonra canlıyken,  üzerine benzin döküp yaktığını ve yanar vaziyette bıçaklamaya devam ettiğini söyledi. 
   İşlenen cinayet olayının bir kadın cinayeti olduğunu kaydeden Başkan, sanığın ayrılmak isteyen bir kadının düşüncesine aldırış etmeyerek, sahibiymiş gibi davranıp düşüncesine değer vermediğini ve onu hunharca katlettiğini belirtti. Başkan Esendağlı, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanığa ceza takdir ederken son yıllarda meydana gelen kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarını da dikkate aldıklarını ifade etti. 
   Başkan, sanığın cinayetin ardından olay yerinden kaçmak için bir kişinin aracına bıçak zoru ile binip kaçırma suçunu da dikkate aldıklarını söyledi.   
Başkan Melek Esendağlı, sanık Suat Aşırı aleyhine getirilen “Taammüden adam öldürme”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Şiddet tehdidi”, “Zorla adam kaçırma”  suçlarından 40 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473