banner564

400 üyesi var

KKTC Konya Kültür Derneği yeni yönetimini belirledi

400 üyesi var
banner598
Melin DOBRAN
KKTC Konya Kültür Derneği, Başkent Lefkoşa’da faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek eski Başkanı Hüseyin Sancar, derneğin 2009 yılında kurulduğunu ve 400 üyesi olduğunu söyledi. Sancar, derneğin Kıbrıs’ta yaşayan Konyalı vatandaşların, kültürünü unutmaması ve tanışıp kaynaşmaları adına kurulduğunu dile getirdi. Geçmişte ihtiyaçlı kişilere maddi yardımda bulunduklarını ifade eden Sancar, derneğin çeşitli faaliyetler de yaptığını söyledi. Sancar, Konyalı vatandaşların burada kültürünü yaşatmasının güzel bir şey olduğunu belirtti.

“Amaç kaynaşmak”
Sancar, “Derneğin kurulduğu günden beri çeşitli etkinlikler yaptık. Geçmişte gerek üyeler gerekse de ben, ihtiyaçlı aile veya öğrencilere maddi olarak yardımda bulundum. Mevlana haftası geldiğinde bir üniversitenin salonunda panel düzenlenir. Birçok kişi ve profesörler de katılır, orada izaz ikramda da bulunulur. Ayrıca Mevlevi Tekkesi önünde aşure yapılır ve halka dağıtılır. Semazenler de gösteri yapar. Bu etkinliğimiz her zaman büyük ilgi gördü. Bir süre önce üyelerimizle Alevkayası’nda toplanıp, et kavurma ve pilav yapıp hep birlikte yedik. Ayrıca o gün için Konya’dan ve yerli sanatçılarımızdan birkaç kişiyi getirttik. Dernek binasında toplanıp, herkes kültürüne özgü yemekleri yapar. Orada toplanırız. Derneği ilk kurduğumuz zamanlar çocuk köyüne konfeksiyon yardımında bulunmuştuk.”

Yeni başkan Fatih Öztürk oldu
KKTC Konya Kültür Derneği Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda dernek organları için seçim yapıldı. Tek listenin oy birliği ile kabul edildiği seçim sonrasında Fatih Öztürk, KKTC Konya Kültür Derneği Başkanı oldu. Genel Kurulda bir konuşma yapan eski başkan Hüseyin Sancar, 2009 yılında kurulan derneğin kurucu başkanı olarak 8 yıldır görev yaptığını ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Bu olağanüstü genel kurulda aday olmayarak görevi bırakacağını söyleyen Sancar, gençlerin önünü açma zamanı geldiğini belirterek yeni oluşacak yönetimin başarılı olması için yardımcı olmaya devam edeceğini belitti. 

Yönetim belirlendi
Yönetim Kurulu tarafından Dernek Genel Başkanlığı görevine Fatih Öztürk getirilirken, As Başkan Mustafa Eren, Genel Sekreter Uğur Yılmaz, Mali Sekreter Ali Dikmen, Kültürel İşler ve Sosyal Faaliyetlerde Sorumlu İclal Kaya oldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474