banner564

42 gün sonra tutuklandılar

2016’nın son gününde Lefkoşa’daki markete giren iki arkadaş, paraları da, sigaraları da götürdü

42 gün sonra tutuklandılar
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da 2016 yılının son günü Ledra Palace Işıklarında faaliyet gösteren Zeliha Şaşkara’ya ait markete girerek hırsızlık yapan Mehmet Dikmen ve Hasan Taş isimli zanlılar, olaydan 42 gün sonra yakalanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Polis, zanlılar Mehmet Dikmen ve Hasan Taş’ın 31 Ocak tarihinde, 02.05 - 02.40 saatleri arasında meydana gelen “Dükkân açma, hırsızlık” suçlarından methaldar olduklarını aktardı. Polis, zanlıların Ledra Palace ışıklarında faaliyet gösteren Zeliha Şaşkara’ya ait marketin giriş kapısını muhtemelen sert bir cisimle hasara uğratarak iş yerine girdiklerini söyledi.
Polis, zanlıların; yazar kasa içerisinde muhafaza edilen 500 TL nakit para, yine iş yeri içerisinde bulunan 2 bin TL nakit para ile toplam 4 bin 120 TL değerinde muhtelif marka sigara çaldıklarını aktardı.

Sadece para değil ziynet eşyalarını da alıp gittiler…
Polis, zanlıların ayrıca market sahibine ait kasa içerisinde muhafaza ettiği altından mamul yüzük, kolye gibi muhtelif ziynet eşyalarını çalarak ayni yerden çıkış yaptıklarını söyledi. Polis olayın polisin bilgisine geldiğini ve bir soruşturma başlatıldığını ve kuyumcuların gezilerek soruşturulduğunu ve şüpheli olan zanlıların tarife uygun olan kolye ve yüzükleri 2 farklı kuyumcuya farklı zamanlarda götürerek nakde çevirdiğinin tespit edildiğini belirtti. 

Altınları yerde bulmuşlar…
Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Mehmet Dikmen dükkân açma olayına karışmadığını konu altınları yerde bulduğunu beyan etti. 
Zanlı Hasan Taş ise altınları Dikmen’in kendisine verdiğini ve bozmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474