banner564

5 bin lira verdi çıktı

DAÜ’deki bir öğrenci yurdunda, temizlik görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklu bulunan Nijerya uyruklu öğrenci teminata bağlandı

5 bin lira verdi çıktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Perşembe günü Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki bir öğrenci yurdunda meydana gelen cinsel taciz olayı ile ilgili tutuklanan Nijerya uyruklu öğrenci Mohammed Kamaledeen İsmail dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Engin Yıldız, zanlının 20 Kasım 2014 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan bir öğrenci yurdunda, isminin baş harfleri C.K olan 40 yaşındaki temizlik görevlisi bayana cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Zanlının aynı gün tutuklanıp 21 Kasım 2014 tarihinde mahkemeye çıkarıralak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Yıldız,  bu süre zarfında bazı tanıkların ifadelerine başvurduklarını aktardı. 

Başkasını da bakışları ile taciz etmiş...
Aynı yurtta görev yapan iki temizlik görevlisinin kendilerine verdiği ifadede, zanlının kendilerini olaydan bir buçuk saat önce bakışları ile taciz ettiğini iddia ettiğini belirten Yıldız, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın bittiğini ifade ederek DAÜ’ de 3.cü  sınıf öğrencisi olan zanlının uygun bir teminat ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasını talep etti.

“Olay yanlış anlaşılmadan ibarettir”
Zanlının avukatı Ramadan Sanıvar,  olayın tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyleyerek müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti.  Huzurundaki Şahadet ve zanlı avukatını beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 5 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücudda bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473