banner564

5 kişi aranıyor

Yedidalga’da Muzaffer Haloğlu’na silahlı saldırı düzenlendi, Gönyeli’de Fellahoğlu Kuyumculuk’tan 2 kilo altın çalındı

5 kişi aranıyor
banner598
Teoman TURAN
Kuzey Kıbrıs dün yine huzur bozucu iki önemli olay yaşadı. Sabah 04.00 raddelerinde Gönyeli’deki Fellahoğlu Kuyumculuk binasına giren ve maskeli oldukları bildirilen 2 soyguncunun 2 kilo altının yanı sıra 50-60 adet kol saati çaldığı öğrenildi.
   Lefke İlçesine bağlı Yedidalga bölgesinde ise Veterine Hekim Muzaffer Haloğlu 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağıllar bölgesinde sol bacağı ve sol topuğundan vurulan Haloğlu, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildi.
Gazetemiz bakıya verildiği saatlerde, polisin başlattığı soruşturmada her iki olayın da faillerinin de aranmasına devam ediyordu. 

Fellahoğlu Kuyumculuk sabah soyuldu
   Gönyeli’de Belediye Bulvarı’nda faaliyet gösteren Fellahoğlu Kuyumculuk’tan 2 kilo ziynet eşyası ve 50-60 kol saati çalındı.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre dün sabah saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, yüzleri maskeli iki kişi, Fellahoğlu Kuyumculuk’un ön kapısını kırarak, dükkan içerisine girdi. Dükkandaki alarmın çalmasıyla birlikte yaklaşık 2 dakika içerisinde ilk tespitlere göre 2 kilo ağırlığında muhtelif ziynet eşyası ve 50-60 kadar kol saatini alan hırsızlar, siyah bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı.

Güvenlik 4 dakikada geldi ama…
Olaydan kısa bir süre sonra Fellahoğlu Kuyumculuğa giden gelen polis ekipleri, dükkanda ve bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
   Olayın şokunu üzerinden atamayan Fellahoğlu Kuyumculuk sahibi Laden  Fellahoğlu, Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, alarm zilinin çalmasıyla birlikte güvenliğin 4 dakika içerisinde olay yerine geldiğinde, dükkanın camının kırıldığını gördüğünü ve hemen polise haber verdiğini belirtti.

Yaklaşık değeri 800 bin lira
   Laden Fellahoğlu, dükkandan 2 kilo altın, gümüş, saat, çelik takı çalındığını, çalınan  ziynet eşyalarının değerinin yaklaşık 800 bin TL olduğunu kaydetti.
   Polis basın bültenine göre, dün sabah saat 04.00 sıralarında meydana gelen “dükkan açma, hırsızlık ve kasti hasar” olayında ana giriş kapısı kırılarak dükkana giren hırsız veya hırsızlar, ilk tespitlere göre 2 kilo ağırlığında muhtelif ziynet eşyası ve 50-60 kadar kol saatini alarak kaçtı. 

Haloğlu’nu ayağından vurdular
Yedidalga’da dün sabah bölgenin tanınmış veteriner hekimlerinden Muzaffer Haloğlu üç kişi tarafından tabancayla vurularak yaralandı.
   Sol bacağından ve sol topuğundan yaralanan Haloğlu’nun hayati tehlikesi olmadığı; saldırıyı yapan üç kişinin de arandığı duyuruldu.
   Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, saat 10.30’da Yedidalga ağıllar bölgesinde meydana gelen olayda, Muzaffer Haloğlu, kimliği henüz bilinmeyen üç kişi tarafından sol bacağından ve sol topuğundan tabancayla vuruldu.
   Tedavi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Haloğlu’nun müşahede altına alındığı ve hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.
   Polis, üç kişinin arandığını ve saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473