banner564

50 kişiden ifade alındı

Tuz ruhu içirilerek ve boğazı sıkılıp başı yere vurularak katledilen Zehra Sorver’in ölümü ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor

50 kişiden ifade alındı
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de 14 Haziran 2017 tarihinde evinde cansız bedeni bulunan Zehra Sorver’in ölümü ile ilgili olarak tutuklu bulunan eski eşi zanlı Levent Sorver ve 17 yaşındaki oğlu M.C. S aleyhindeki soruşturma devam ediyor. Zanlılar 27 gün süren tutukluluğun ardından dün yeniden ek tutukluluk talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Cinayet soruşturmasını yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Emirali Gürler, olayla ilgili bulguları aktardı. Gürler, Zehra Sorver’in Alayköy’de Namık Kemal Sokak No: 2 adresinde 14 Haziran tarihinde 12.00 ile 16.00 saatleri arasında boğazı sıkılıp, başı yere vurulduktan sonra öldürülme esnasında veya sonrasında tuz ruhu içirildiğini tespit edildiğini anımsattı. 
Gürler, bu güne kadar alınan tutukluluk sürelerinde 50 kişinin üzerinde ifade aldıklarını, bölgede bulunan kameraların görüntülerinin toplandığını ve incelemesinin sürdüğünü, zanlı M.C.S’nin vermiş olduğu ifadesinin araştırmasının sürdüğünü belirtti. 

Kayıp izlenimi yaratmak istediler…
Müfettiş Muavini Emirali Gürler, yeni bulgu olarak bölge yapıdan sorguda cinayetin işlendiği gecenin ertesinde zanlıların köye giderek Zehra Sorver’i aradıklarını ve köylülere görüp görmediklerini sorduklarını, bu durumun kayıp izlenimi vermek için olabileceğini belirtti. 
Müfettiş Muavini Emirali Gürler, soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474