banner564

53 yıl sonra

Şehit Hüseyin Ruso’nun kemikleri bulundu

53 yıl sonra
banner598
Teoman TURAN
   5 bin Türk, bin Rum’un yaşadığı Kaymaklı’da 1963 yılında kaybolan Kayıp Şehit Hüseyin Ruso’nun kemikleri Tekkebahçesi’nde bulundu.
    Diyalog muhabirinin Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Pülümer Küçük’ten aldığı bilgiye göre, Kayıp Şehit Hüseyin Ruso’nun kemikleri, dün Lefkoşa’da Tekkebahçesi’nde yapılan kazıda meçhul yazan mezarlardan birinde bulundu.
    Kayıp Şehit Hüseyin Ruso’nun bulunmasıyla ilgili olarak ailesine bilgi verildiğini belirten Küçük, Ruso’nun ne zaman gömüleceğine ailesinin karar vereceğini kaydetti.

Hüseyin Ruso kimdir 
     Kıbrıs Türkü’nün ulusal varoluş mücadelesinin simge isimlerinden olan 1935 doğumlu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Ruso, toplumda çok sevilen, sporcu ve ahlaklı kişiliğiyle örnek bir insandı. Küçük Kaymaklı Spor Kulübü’nün önemli futbolcularından olan Ruso’nun, vücut geliştirme sporunda da Türkiye çapında dereceleri bulunuyordu. Ruso, Rumların 1963 yılında Küçük Kaymaklı’ya gerçekleştirdikleri saldırılar sırasında, sivillerin Hamitköy’e güvenli çekilmelerini sağlamaya çalışırken şehit edildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474