banner564

“650 engelli istihdam bekliyor”

Derviş Yücetürk 3 Aralık’ın kendileri açısından, kutlamadan çok var olan sorunlarını yetkililere aktarmaktan ibaret olduğunu belirtti

“650 engelli istihdam bekliyor”
banner598
3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü etkinliklerle kutlanıyor. Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu etkinlikler çerçevesinde saat 09.20’de Atatürk Anıtı’na, 09.40’da Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük ve 10.10’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, çelenk koydu
Federasyon, saat 10.30’da, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.
Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner’in konuşma yaptığı toplantıda, federasyon üyesi dernek temsilcileri de hazır bulundu.
Derviş Yücetürk konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kendileri açısından,  kutlamadan çok var olan sorunlarını yetkililere aktarmaktan ibaret olduğunu belirterek, bu çerçevede hazırladıkları 14 maddelik istem paketi ve sorunlarını içeren dosyayı Saner’e verdi.
Seçimler nedeniyle fazla aktif bir etkinlik programı hazırlamadıklarını ancak kendilerine yardımcı olan yetkilileri basın toplantısına davet ettiklerini belirten Yücetürk, toplantıya katıldığı için Hamza Saner’e teşekkür etti.
     41 yıldır 5 bin 500’ü aşan engellilerin haklarını korumak için çalıştıklarını ifade eden Yücetürk, federasyonlarına bağlı dernekler hakkında bilgi verdi.
     Yücetürk, uzun yıllardır engellilerin yaşadığı zorluklara değinerek 1993 yılında yasaya kavuştuklarını, şu an 4 bin 500 kişinin yardım aldığını ve 630 civarında engellinin de hala istihdam edilmeyi beklediğini söyledi.

Saner: Sorunları çözmek için çalışıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, göreve geldikleri günden itibaren sorunları çözmek için çalıştıklarını belirterek, engelli bireyler için hayata geçirdikleri projeleri anlattı.
Saner, gelecekte de engelli bireyler için derneklerle işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner yayınladığı mesajda, engellilerin dışlanmadan, soyutlanmadan, ötekileştirilmeden hayatın her alanına katılmasının, yalnızca devletin değil toplum olarak herkesin ortak görevi olması gerektiğini vurguladı.
Saner, “Bu duygu ve düşüncelerle; engellilerimizin yalnızca bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek; zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya temennisiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellilerimizi ve ailelerini sevgi ile kucaklarım” ifadelerini kullandı.

Engelliler Federasyonu'ndan Siber’e ziyaret
3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü nedeniyle Engelliler Federasyonu üyeleri dün ayrıca Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.
Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, engellerinin sorunlarının gün nedeni ile dile getirme fırsatı bulduklarını belirtti ve sorunları içeren dosyayı milletvekillerine iletmek üzere Başkan Siber’e takdim etti.
Siber’in genel seçimlerde aday olmamasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Yücetürk, “Sizler gibi insanlara ihtiyacımız vardır” dedi.
Yücetürk ,engellilerin sorunlarını çözme adına iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar  bir takım çalışmalar yapıldığını  ancak henüz çözülemeyen 14 maddeyi içeren sıkıntıları bulunduğunu söyledi.

Siber: Herkesin yaşam kalitesi yüksek tutulmalı
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında yaşamda kaliteyi arttırmak için o ülkede yaşayan herkesin yaşam kalitesini yüksek tutmanın zorunlu olduğunu belirtti.
Siber, üretmek isteyen ancak engelinden dolayı üretime katılma şansı tanınmayan insanlara fırsat yaratılmasının önemine işaret ederek, üretmenin mutluluk olduğunu, engelin üretmek için bir engel olmadığını söyledi.
Bu konuda Devlete ve Yerel Yönetimlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Siber, ancak bu başarılırsa sokakta yüzü gülen insanların olabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473