banner564

9 bin öğrenciye nar suyu dağıtılacak

Kıbrıs Nar Üreticiler Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, nar ve nar suyu tüketimini arttırmak için okullarda ürünün faydaları anlatılacak.

9 bin öğrenciye nar suyu dağıtılacak
banner598
Avrupa Birliği destekli proje kapsamında 9 bin öğrenciye nar suyu tattırılması da hedefleniyor.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, nar ve nar suyunun faydalarını anlatmayı hedefleyen projeyi başlatan Kıbrıs Nar Üreticiler Birliği Başkanı Erdinç Bilgin ve projede yer alan bazı yetkilileri kabul etti.
Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği Başkanı Erdinç Bilgin, nar ve nar suyu tüketimini arttırmak amacıyla sağlık açısından faydalarının anlatılması hedeflenen proje için çıkılan ihalenin sonuçlandığını ve uygulama aşamasına gelindiğini belirtti. 
Projenin yürütücülerinden Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Kahramanoğlu da proje altında 9 bin ilkokul öğrencisine nar suyu dağıtılması, nar ve nar suyunun faydalarını anlatan broşür hazırlatılması, öğretmenleri konu hakkında bilgilendirecek kitapçık, fen veya hayat bilgisi derslerinde kullanılacak sunum hazırlatılacağını anlattı.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, üretimi teşvik etmenin tüm hükümetlerin ana görevlerinden olması gerektiğini, üretim alanında Kıbrıs Nar Üreticiler Birliği tarafından çok güzel çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474