banner564

AB destek verdi

Mehmetçik’te yağ sanayisinin ardından sofralık zeytin işleme üretim tesisi de açıldı

AB destek verdi
banner598
Osman ZORLU
İskele’ye bağlı Mehmetçik Köyünde 10 yıldır zeytinyağı fabrikası işleten Teyfik Kırımlı ve Soner Onbaşı, şimdi bölgede gelişen zeytincilik için sofralık zeytin işleme üretim tesisini devreye koydu.
   Mehmetçik’te, bünyesine yüzde 40’ı Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Sofralık zeytin işleme ve üretim tesisi ile 250 tonluk 2 adet soğuk hava deposu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Törene Avrupa Birliği Genişleme Müdürü Alesssandro Bianciarri, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, zeytin üreticileri ve davetliler katıldı.

Kırımlı: Bölgede zeytincilik gelişecek
   Mehmetçik Yağ-Pekmez Sanayi Direktörü Teyfik Kırımlı,  açılışta yaptığı konuşmada, tesisi kurduktan sonra bölgede zeytinciliğin geliştiğini vurguladı.  Gün geçtikçe kaliteli zeytin üreticiliğinin bölgede arttığını dile getiren Kırımlı, sadece zeytinyağı değil, sofralık zeytin işleme üretim tesisini devreye sokmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ülkemize yılda yaklaşık 3,5 milyon TL’lik sofralık zeytin ithal edildiğini kaydeden Teyfik Kırımlı, bu tesisin devreye girmesiyle birlikte sadece yağ değil, bundan böyle sofralık zeytin üretileceğini belirtti.
   Avrupa Birliği Genişleme Müdürü Alesssandro Bianciarri, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da bölgeye yeni tesis kazandıran Teyfik Kırımlı ve Soner Onbaşı’ya hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.
   Yapılan konuşmaların ardından tesis hizmete açıldı, törene katılanlara izaz ikramda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 09:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Köksal kızıltaş
Köksal kızıltaş - 5 yıl Önce

Nereden alabiliriz?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474