banner564

AB müktesebatı esas alınacak

İstanbul’daki toplantıda konuşan Bakan Dinçyürek, Kıbrıs’ta yaşanan su ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

AB müktesebatı esas alınacak
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) İstanbul’da düzenlenen 5. Çevre Bakanları Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Dinçyürek konuşmasında, ülkede yaşanan su sorunlarının aşılabilmesi için yoğun bir çaba sarf etmekte olduklarını, su konusuna ilişkin hem yasal hem de teknik çalışmalar yürüttüklerini, etkin bir su yönetimi yasasının oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Dinçyürek "Amacımız, içme, sulama ve kullanma suyu ile ilgili konuları kapsayan, paydaş kurumların görev, yetki ve sorumluluk alan ve sınırlarını belirleyen, mevcut ve alternatif su kaynaklarının kullanımı ile ilgili hususları belirleyen, birimler arasındaki koordinasyon ve bilgi paylaşımını düzenleyen, AB müktesebatı ile uyumlu güncel ve etkin, bir su yasasının oluşturulmasıdır" dedi.
Çevre sorunlarının tüm dünyayı tehdit eden bir hal almaya başladığını vurgulayan Dinçyürek, KKTC'nin küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen, çevre konusunda birçok sorunla mücadele ettiğini, Bakanlık olarak amaçlarının sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde faaliyet göstermek olduğunu belirtti. 
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Dinçyürek, Kıbrıs Türk halkının beklentisinin 50 yılı aşkın süredir devam eden Kıbrıs sorununun hakkaniyete dayalı bir çözümle nihayetlendirilmesi ve dünyada hak ettiği yeri alması olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474