banner564

Abel mühendis olacak

Kar maskesini takıp Moon Star Döviz Bürosunu soyan Kongo uyruklu zanlı, üniversite öğrencisi çıktı

Abel mühendis olacak
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de Moon Star isimli döviz bürosunu soyan kar maskeli soyguncu önceki gün tespit edilip gözaltına alınmasının ardından dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan ve Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi gördüğü bildirilen Kongo uyruklu zanlı Abel Basaulla Mvula hakkındaki iddialar aktarıldı.
Mesele ile ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlının 22 Mayıs tarihinde Girne’de Ziya Rızkı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Moon Star isimli döviz bürosunun cam kapısını tuğla ile kırıp içeri girdikten sonra 3 bin 500 TL tutarında madeni para çaldığını söyledi.

Ülkeye eğitim için gelmişti
Polis, saat 05.00 sıralarında meydana gelen soygun olayının ardından kaçan zanlının önceki gün Girne’de tespit edilerek tutuklandığını aktardı. Polis, zanlının çaldığı paraların bulunmadığını, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlı hakkında bir gün tutukluluk emri verirken zanlının ülkede üniversite eğitimi için bulunduğu ve Enerji Mühendisliği bölümünde okuduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474