banner564

Acı kayıp

Türk-Sen’in eski başkanlarından Önder Konuloğlu’nun, eğitimci ve yazar olan eşi Çağla Konuloğlu yaşama veda etti

Acı kayıp
banner598
Emekli Eğitimci Çağla Konuloğlu,  bir süredir tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesinde dün yaşama veda etti. Türk-Sen’in uzun yıllar Başkanlığını yapmış eski Sendikacılardan Önder Konuloğlu’nun eşi olan Çağla Konuloğlu 2  çocuk annesiydi. 
Konuloğlu’nun cenazesi  KKTC’ye getirilmesinin ardından  Pazartesi günü Girne’de toprağa verilecek.

“Dipsiz Kuyu”
Uzun yıllar sürdürdüğü öğretmenlikten emekli olduktan sonra  makalelerle başlayarak yazmaya yoğunlaşan  Çağla Konuloğlu, son olarak “Dipsiz Kuyu” adlı romanı kaleme almıştı.
Erdoğan Uzunahmet’in tasarımıyla Işık Kitabevi yayını olarak çıkan  bugünlerde devam eden fuarda satışa sunuldu. 

Eserleri hatıra kaldı
Çağla Konuloğlu’nun 5. Kitabı olan Dipsiz Kuyu’nun yanı sıra, Kıbrıslı Türklerin Güney’den Kuzey’e toplu göçünü, 1974 öncesi ve sonrasına ait anıları “30 Yıl Güney’de” ve “30 Yıl Kuzey’de” diye iki ayrı kitapta topladı. Eski Limasollu, yeni Girneli Çağla Konuloğlu; eşi, ünlü sendikacı  Önder Konuloğlu’nun hayatını da “Arap Ali’nin Oğlu” adıyla kitaplaştırdı. Son 6-7 yıldan beri sürekli yazan, hemen hemen her birkaç yıla bir eser sığdıran Konuloğlu, Limasolluların hayatında ayrıcalıklı bir yere sahip Doğan Türk Birliği’nin 70 yılı aşkın tarihini de “DTB 70 Yaşında” adlı kitapla ölümsüzleştirdi…

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473