banner564

Acı ve göz yaşı dinsin

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek iki toplumlu etkinlik Lefke Hanı’nda gerçekleşecek

Acı ve göz yaşı dinsin
banner598
1 Eylül Dünya Barış Günü, bugün, “iki toplumu ortak etkinlikle” kutlanacak.
Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, KTAMS ve BES ile Güney Kıbrıs’taki sendikalar örgütü PEO tarafından düzenlenecek etkinlik, saat 19.00’da Lokmacı sınır kapısı yakınlarında, Büyük Han arkasındaki meydanda (Lefke Hanı) yer alacak.
Konuşmaların yanında kültürel aktivitelerin de gerçekleştirileceği etkinlikte Dünya Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Yorgos Mavrikos da konuşacak.

Özyiğit: Barış istencinin göstergesi
 Öte yandan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’taki tüm barışseverleri, barışa susayanları, barış gönüllülerini bugün Lokmacı-Lefke Hanı’ndaki iki toplumlu ortak etkinliğe katılmaya davet etti.
Yazılı açıklamasında, son yıllarda iki toplumdaki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve benzeri kurum kuruluşların “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü” birlikte kutlamalarının, oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Özyiğit, bunun her iki toplumdaki barış istencinin en açık göstergesi olduğunu belirtti.
“Dünyanın sevgi ve huzura ihtiyacı var”
Dünyanın sevgi, barış ve huzura ihtiyacı olduğunu kaydeden Özyiğit, “Ortadoğu’da akan kanın derhal durdurulması, Anglo-Amerikan emperyalizmine ve onun Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde bölgeyi kan gölüne dönüştürmesine” sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473