banner564

Acımasızca vuruyorlardı

Gazimağusa’da Nijeryalı öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olayın görgü tanığı mahkemeye ifade verdi:

Acımasızca vuruyorlardı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde işlendiği iddia edilen Nijerya uyruklu, Ebinabo Tariyemen Meindinyo cinayeti ile ilgili süren davanın dünkü duruşmasında, maktulün ev arkadaşı ve olayın görgü tanığı olan Toshukwu Luke Anemeze mahkemeye olayı anlattı.
   Başkan Melek Esendağlı ile üye Yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin huzurunda görüşülen davanın dünkü duruşmasında, İddia Makamı’nın tanığı olarak mahkemeye şahadet veren maktulün ev arkadaşı Toshukwu Luke Anemeze, olay günü 4 kişinin eve girdiğini, bunlardan ikisinin mahkeme huzurunda bulunan sanıklar Olalekan Nicholan Agboola ile Adetolo Oluwadamiler Odorinte olduğunu söyledi. Bu dört kişinin hiç konuşmadan maktüle vurmaya başladıklarını, maktulün oturma odası içerisinde birkaç defa yere düştüğünü anltan Anemeze, maktulün dövülerek balkona doğru götürüldüğünü söyledi. 

Midesine yumruk atıyordu
Maktulün balkona gitmesinin ardından mahkeme huzurundaki sanıkların da balkona gittiğini, ikinci sanığın maktülün midesine şiddetli şekilde yumruklar attığını anlatan Anemeze, birinci sanığın tekmesi ile maktulün kayarak balkondan aşağıya düştüğünü söyledi. 

Her şey 2-3 dakika da oldu bitti
   Yaşanan tüm olayların 2 ile 3 dakika arasında cereyan ettiğini ve maktulün balkondan aşağıya düştüğünü belirten Anemeze, evde bulunan diğer arkadaşlarıın korkudan dolap içerisine saklandığını ve sanıklar ile diğer iki kişinin evden ayrılmasından sonra saklandığı dolaptan çıkarak kendisine korku ile “gittiler mi” dediğini ifade etti. Balkon kısmına gittiklerini ve ev arkadaşları olan maktulun yerde hareketsiz yattığını gördüklerini anlatan Anemeze, alt komşularının kapısını çalarak yardım istediklerini ve kısa süre sonra da olay yerine ambulans ile polisin geldiğini söyledi. 

İkinci sanığın elinde içki şişesi vardı
   Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine Anemeze, olay esnasında ikinci sanığın elinde içki şişesinin olduğunu söyledi. Anemeze aynı gün gördüğü ve bildiği her şeyi polise verdiği ifadesinde de anlattığını söyledi. 

Pazartesi günü sorgulanacak
   Davanın dünkü duruşmasında, mesai sonuna gelinmesi nedeni ile Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 10 Nisan 2017 tarihine ertelediğini açıkladı. Anemeze önümüzdeki duruşmada savunma avukatı Sinan Şemiler tarafından istintak edilecek.

Uzmanlar görüntüleri sundu
Öte yandan davanın dünkü duruşmasında görgü tanığından önce mahkemeye şahadet veren Olay Yeri İncele Uzmanı Murat Arkoy ile Görüntü İnceleme Uzmanı Mehmet Bakır, olay ile ilgili olan görüntüleri içeren bazı cd’leri mahkemeye emare olarak sundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474