banner564

‘Adamlık’ buymuş

Kıskançlık krizine giren 42 yaşındaki Özgür Okumuş, Gazimağusa’nın en işlek caddesinde ve herkesin gözü önünde, 24 yaşındaki eşini 6 bıçak darbesi ile öldürdü

‘Adamlık’ buymuş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’nın en işlek caddesi olan İsmet İnönü Bulvarı’nda dün sabah satlerinde tam bir vahşet yaşandı. “Yemen Kahvesi” isimli işletme içerisinde, kıskançlık nedeni ile eşiyle tartışmaya başlayan 42 yaşındaki Özgür Okumuş, kafeteryanın dışına taşan kavgada, tasarrufundaki bıçak ile 24 yaşındaki  eşi Burcu Okumuş’a 6 darbe vurdu. Özgür Okumuş, daha sonra ise kendi göğsüne vurduğu bıçak darbesi ile canına kıymaya çalıştı. Olay sonucu 24 yaşındaki talihsiz genç kadın çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılsa da kurtarılamayarak yaşamını yitirirken, hayati tehlikeyi atlattığı bildirilen Özgür Okumuş, Gazimağusa Devlet Hastanesi Nöroloji servisinde tedavi altına alındı.
   Özgür Okumuş’un, herkesin kanını donduran cinayet girişimini önceden planladığı ortaya çıktı. Sabah 09.00’da sosyal medya hesabından mesaj veren Okumuş, daha sonra eşini kahvaltıya çağırarak, kendine göre ‘son noktayı’ bıçaklı darbe ile koydu.
   Okumuş’un mesajı şöyleydi:
   “Noktayı koyman gereken yeri bilmekti oysa adamlık nokta...”
   İşte bu mesajı, ardından İsrailli şarkıcı Yasmin Levy’nin ‘Sevda’ adlı parçasını paylaştı Özgür Okumuş...  

Paylaştığı şiir sanki cinayeti anlatıyordu…
Ülke genelinde infial yaratan cinayetten bir gün önce ise Okumuş’un paylaştığı Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ‘Ayten’in Sonu isimli şiir ise kan donduran olayın habercisi gibiydi.
Okumuş’un paylaştığı şiir şu şekilde:

Ayten'i Markiz pastanesinde vurdular 
Onu ben vurdum 
Ayten kanlar içinde düştü yere 
Bense ağlıyordum
Şimşek gibi loşluğunda Markizin 
Bir usturaydı ellerimde parlayan 
Vurdum,ve baktım dağılmış yüzüne 
Dedim;o da güzeldi bir zaman
Onun da gözleri vardı, dudakları vardı 
Mermerler dile gelirdi konuşunca 
Ya elleri her zaman duygulu, serin 
Başım dönerdi ellerini tutunca
Önce bir garson gördü ikimizi 
Sonra yabancı adamlar gördü, kadınlar gördü 
Ayten'i hiç ayıplamadım 
O anda kim olsa ölürdü
Renkli bir balon gibi sönüverdi 
Koluna gömleğimin kanı damladı 
O lekeden başka şimdi 
Ayten'den eser kalmadı
Aldılar götürdüler beni 
Bu cinayetin hesbını sordular 
Dedim: Ayten'i ben vurmadım 
Onu Markiz pastanesinde vurdular.

Kan donduran olay nasıl gelişti?
   Gazimağusa’da Salamis Yolu olarak da bilinen şehrin en işlek caddesindeki dehşet verici olay dün sabah saat 10.30 sıralarında yaşandı. Diyalog muhabirinin olay yerinden elde ettiği bilgilere göre sabah 10.00 sıralarında Lefkoşa’da öğrenim gören eşi ile Gazimağusa’da “Yemen Kahvesi” isimli işletmede buluşan ve kahvaltı yapan Özgür Okumuş, günlerdir kıskandığı ve kendisini aldattığı şüphesinde olduğu eşi ile tartışmaya başladı. 
Şiddetini giderek arttıran tartışma sonrasında genç kadın masayı terk ederek işletmenin dışarısına çıktı, ancak kıskançlık krizine giren ve bir anda gözü dönen Özgür Okumuş, eşinin arkasından hızla dışarı çıktı ve elindeki bıçağı talihsiz kadına tam 6 defa sapladıktan sonra kendi göğsüne de bir bıçak darbesi indirerek ihtihar etmeye kalkıştı.

Çevredekiler hemen hastaneye götürdü
   Aldığı 6 bıçak darbesi ile kanlar içerisinde yere yığılan talihsiz kadın çevredekiler tarafından apar topar Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürülürken, göğsünden yaralanan Özgür Okumuş için de olay yerine ambulans istendi. 
Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada tüm yaşammsal fonksiyonları durmuş olan Burcu Okumuş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemeyince 24 yaşında hayata veda etti. Vahşice eşini öldüren Özgür Okumuş ise ambulans ile kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından nöroloji servisinde tedavi altına alındı.

Topal: 6 bıçak darbesi tespit ettik
   Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, yaptığı açıklamada Burcu Okumuş’un hastaneye geldiğinde hiçbir hayat belirtisi bulunmadığını ve yapmış oldukları tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemediğini ifade etti. 
Okumuş’un vücüdunda 3’ü kalp, biri ise boyun kısmında olmak üzere 6 tane bıçak darbesi tespit ettiklerini aktaran Topal, Özgür Okumuş’un göğüs kafesinde ise 1 bıçak darbesi tespit ettiklerini ve Okumuş’un nöroloji servisinde tedavi altına alındığını bildirdi.

Polis titizlikle inceleme yaptı
   Olayın ardından, bölgeye intikal eden polis ekipleri, olay yerini kordon altına alarak uzun süren titiz bir inceleme yaptı. 
Olay yerinden emareleri toplayan polis, cinayet aleti olan bıçağı da emare olarak zapdetti. Polis çiftin olay öncesinde oturup kahvaltı yaptığı masada da detaylı şekilde inceleme yaptı. Polis ekipleri ayrıca bölgede bulunan işletmelerden güvenlik kamerası kayıtlarını da temin etti.

Son paylaşımları dikkat çekti
   Eşini vahşi bir şekilde öldüren Özgür Okumuş’un dün akşam ve olayın hemen öncesinde facebook hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar ise adeta cinayetin habercisi niteliğindeydi. Cinayet öncesinde “Noktayı koyman gereken yeri bilmekti oysa adamlık nokta” şeklinde paylaşımda bulunan Okumuş, önceki  akşam saatlerinde de “Ayten’i markiz pastanesinde vurdular, onu ben vurdum”  ile başlayan ve içerisinde adeta dünkü cinayeti anlatan cümleler olan bir paylaşımda bulunmuştu. 

Tüm KKTC öfke içerisinde
   Cinayet, tüm ülkede büyük öfkeye neden oldu, özellikle Özgür Okumuş’un facebook hesabındaki paylaşımlarının altına yorum bırakan birçok vatandaş, işlenen vahşi cinayeti lanetlerken, Okumuş’a öfke kustu.

2 ay sonra mezun olacaktı
   Cinayete kurban giden 24 yaşındaki talihsiz genç kadının Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Diyaliz bölümü 2’inci sınıf öğrencisi olduğu ve 2 ay sonra mezun olup, kendisini öldüren eşi Özgür Okumuş ile birlikte Türkiye’ye döneceği öğrenildi. Zonguldaklı olan ve mezuniyet hazırlıkları yapan talihsiz genç kadının döneceği günü sabırsızlıkla bekleyen ailesi almış olduğu acı haber karşısında adeta yıkıldı. Talihsiz kadının cenazesinin bugün yapılacak olan otopsinin ardından memleketine gönderileceği öğrenildi.

Bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor
   Cinayetin zanlını Özgür Okumuş’un ise Türkiye, Ardahan doğumlu olduğu ve olayın yaşandığı işletmede garson olarak çalıştığı öğrenildi. Özgür Okumuş, çalışmış olduğu iş yeri yakınlarındaki bir lojmanda ikamet ederken, Burcu Okumuş ise öğrenimi nedeni ile Lefkoşa’da ikamet ediyordu. Hastanede tedavi altında bulunan cinayet zanlısı Özgür Okumuş’un bugün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473