banner564

Ada’nın en vahşi 2. cinayeti

6 aylık hamile olan imam nikahlı eşi Gamze Pehlivan’ı bıçakladıktan sonra üstüne benzin dökerek yakan ve ölümüne neden olan Suat Aşır, Dumlupınar’da yakalandı

Ada’nın en vahşi 2. cinayeti
banner598
Onur ULAĞ
Gazimağusa’da 2 gün önce işlenen vahşetin şoku henüz atlatılamamışken bir kadın cinayeti haberi de dün Haspolat’ta bulunan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsünden geldi. İddialara göre, 32 Yaşındaki Suat Aşır, 6 aylık hamile olan imam nikahlı eşi 37 yaşındaki Gamze Pehlivan’ı kampüste onlarca kişinin gözü önünde 15 yerinden bıçakladı. Kanlar içinde yerde yatan eşinin üzerine benzin döküp ateşe vererek öldüren gözü dönmüş adam büyük bir soğukkanlılıkla olay yerini terk etti.
UKÜ kampüsünden ana yola çıkan Suat Aşır, park halinde duran Fehmi Ummak yönetimindeki araca bindi. Elindeki bıçakla Fehmi Ummak’ı öldürmekle tehdit eden Aşır, Lefkoşa’ya kadar geldikten sonra Küçükkaymaklı’da araçtan inerek kaçtı. Lefkoşa polisinin yürüttüğü titiz operasyon sonucu Suat Aşır Dumlupınar bölgesinde yakalanarak tutuklandı.

Akıllara durgunluk veren vahşet nasıl oldu?
Akıllara durgunluk veren olay dün saat 14.00’te UKÜ kampüsünde meydana geldi.
İddialara göre, Suat Aşır, 4 gün önce kız arkadaşıyla birlikte Türkiye’nin İzmir ilinden Kuzey Kıbrıs’a  gelen Gamze Pehlivan’ın ardından ülkeye giriş yaptı. Girne’de bir otele yerleşen Gamze Pehlivan ile iş arkadaşı Serap Şen’in izini bulan Suat Aşır, otele giderek imam nikahlı eşi ile görüştü.
Oteldeki görüşmesinde Gamze Pehlivan’ı, kendisini aldatmakla suçlayan Suat Aşır, belli bir süre tartıştıktan sonra buradan ayrıldı. Suat Aşır otelden ayrıldıktan sonra yara bandı pazarlama işi ile uğraşan Gamze Pehlivan ve Serap Şen, Girne’den bindikleri araba ile Lefkoşa’ya doğru yola koyuldu…

Adım adım iki kadını takip etti…
Pehlivan ve Şen’i takip eden Suat Aşır, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünde araçtan inen kadınların yanına giderek tekrar tartışmaya başladı.
Tartışma esnasında kendisinden kaçan Gamze Pehlivan’ın peşine düşen Suat Aşır talihsiz kadını yakaladı. Aşır, kampüsteki onlarca kişinin gözleri önünde tasarrufunda bulundurduğu bıçakla Gamze Pehlivan’a saldırdı. 6 aylık hamile olan imam nikahlı eşine defalarca bıçak darbesi vuran gözü dönmüş adam yere düşen kadının üzerine elinde tuttuğu şişedeki benzini dökerek ateşe verdi.

Gamze, hastaneye kaldırılırken öldü
Olay esnasında orada bulunan hem doktora öğrencisi olan hem de İtfaiyede görev yapan Hüseyin Değirmenci, önce  Suat Aşır’ı oradan uzaklaştırdı, hemen ardından yanmakta olan Gamze Pehlivan’ın üzerine toprak atarak alevleri söndürmeye çalıştı. Bu esnada Suat Aşır elindeki bıçakla tehditler savurarak kampüsü terk etti. Ağır yaralanan Gamze Pehlivan olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada can verdi.

Katilin tehdit ettiği şoför Diyalog’a konuştu
Olay yerinden bıçakla tehdit ettiği Rapa LTD. çalışanı Fehmi Ummak’ın aracıyla kaçan Aşır, olaydan yaklaşık bir saat sonra Dumlupınar bölgesinde polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Eli bıçaklı katil tarafından rehin alınan sürücü Fehmi Ummak, yol boyunca yaşadığı korku ve dehşet dakikalarını Diyalog’a anlattı. Fehmi Ummak yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığını söyledi.
Şirket arabasıyla dağıtım yaptığını söyleyen Ummak, “Haspolat yakınlarında cep telefonum çaldı, arabayı sola çektim ve telefonu açtım. Telefonda konuşurken arabanın kapısının açıldığını ve birisinin bindiğini fark ettim. Ne oluyor demeye kalmadan adam elindeki bıçağı göstererek, ‘yürü, yoksa seni de öldürürüm’ dedi. Yaşadığım şokla arabayı hareket ettirdim” dedi.

“Götürmezsen seni de öldürürüm”
Ummak yaşadığı korku dolu dakikaları ve olayın devamını şu şekilde anlattı: “Arabayı hareket ettirdiğimde yan tarafımda eli bıçaklı oturan adamın üzerinde kanları gördüm. Yaşadığım korku daha da arttı. Yolda sürekli beni tehdit ediyor, kendisini Lefkoşa’ya götürmemi istiyordu. Eğer kendisini Lefkoşa’ya değil polise götürürsem ona yardım ettiğimi polise söyleyip beni de yakacağını bağırıyordu. Sürekli beni öldüreceğini peşinde adamlar olduğunu kendisini takip ettiklerini ifade etti. Şirketin Küçükkaymaklı’daki binasına yaklaştığımızda, teslim etmem gereken bir evrak olduğunu söyleyerek adamı ikna ettim. Arabayı durdurup aşağı indim ve hızla işyerine girdim. Durumu arkadaşlara anlattım ve hemen polisi aradık. Polis gelene kadar katili oyalamak istedik ama olmadı. Benim arabada bulunan iş tulumumu giyerek hızla uzaklaştı. Peşine düştük ama yakalayamadık. Ondan sonra polise giderek bildiklerimi anlattım.”  

Lefkoşa polisi kısa sürede yakaladı
Başkent Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı bölgesinde izini kaybettiren Suat Aşır, Adli Şube ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu kısa sürede tespit edilerek Dumlupınar bölgesinde yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen Suat Aşır’ın bugün tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474