banner564

‘Adem ile Havva’dan başlar’

Eide, Kıbrıs sorununun ‘Türk işgali ile başladığını’ iddia eden Rum gazeteciye ağzının payını verdi:

‘Adem ile Havva’dan başlar’
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kapalı oturumda Kıbrıs'taki son durum ve müzakerelere ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim Konsey üyelerini bilgilendirdi.
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Eide, halen taraflar arasında müzakerelere dönülmesi konusunda bir çıkmaz yaşandığını ifade ederek, "Hidrokarbon sorununun iki tarafa da zarar verdiği görülmeye başlandı. İki tarafın da bu sorunu aşmak için samimi iradesi var. Müzakerelere dönülmesi için ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyim" dedi.
Kıbrıs'taki son temaslarına göre bugün daha umutlu olmasına rağmen yakın gelecekte gerçekleştirilecek toplantılarının olmadığını da belirten Eide, tıkanıklığın çözümü için iki tarafın da adım atması gerektiğini söyledi.
Toplantıda Rum gazetecilerin tıkanıklığın sorumlusunun kim olduğuna ilişkin sorularına "Birilerini suçlamanın anlamı yok önemli olan buradan nasıl çıkılacağı" şeklinde cevap veren Eide, aynı gazetecinin "Kıbrıs'ı Türkler işgal etti niye onları suçlamıyorsunuz?" sorusu üzerine de, "Bu sizin tarih anlayışınızla ilgili. Siz sorunun tarihini bir yerden başlatırsınız onlar başka bir yerden. Bu durum Adem ve Havva'ya kadar uzanır. Geçmişe değil gelecekte bu sorunun nasıl çözüleceğine odaklanmalıyız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473