banner564

Adım adım Cenevre’ye

Akıncı ile görüşen Eide, “Kıbrıs için hala fırsat penceresi mevcut, iki taraf da yoğun şekilde çalışıyor” dedi

Adım adım Cenevre’ye
banner598
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, global gelişmelere bakıldığında, dünya açısında oldukça kötü günlerden geçildiğini ancak Kıbrıs için fırsat penceresinin hala bulunduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile dün saat 17.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelen Eide, yaklaşık 2 saat süren görüşmeden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın eşlik ettiği Eide, Akıncı’nın ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.
Eide, ocak ayında Cenevre’de gerçekleşecek zirve ve Kıbrıs konferansına yönelik çalışmalarda bulunduklarına işaret ederek, bugünkü toplantıda da liderlerin yarın gerçekleştireceği görüşmeye yönelik hazırlıklarda bulunduklarını söyledi.
Cenevre’deki görüşmelere, Noel ve yılbaşı tatilinin de olacağı 19 gün kaldığını ve bunun çok da uzun bir süre olmadığına işaret eden Eide, iki tarafın da yoğun şekilde çalışmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Dün bir araya gelen müzakerecilerin yarın yeniden buluşacağını, liderlerin de bugün görüşeceğini kaydeden Eide, “Her iki taraf da, geriye kalan farklılıkların giderilmesi için büyük bir gayretle çalışıyor. Bazıları geriye kalacak, bazıları ise bilerek Cenevre’de yapılacak son aşamaya bırakılacak” dedi.
Müzakerelerin son aşamasını planlıyor olmanın iyi bir şey olduğunu kaydeden Eide, bunun süreci olumlu etkileyeceğini belirtti.
Espen Barth Eide, “2017’de çözüm olacak mı?” yönündeki soruyu yanıtında, hedefin önce Kıbrıslıların görüşmesi, daha sonra da uluslararası konferans olduğunu kaydederek, tarafların kararlılığının açık olduğuna söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474