banner564

Adres neresi?

Ercan’a gelmek üzere İstanbul havaalanı’nda 2,5 kilo kokainle yakalanan Kıbrıslı Rum sorgulanıyor

Adres neresi?
banner598
 Adı açıklanmayan 36 yaşındaki Kıbrıslı Rum’un, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2,5 kilo kokainle yakalanan 36 yaşındaki Kıbrıslı Rum herkesin aklını karıştırdı. Rum polisi, söz konusu uyuşturucunun önce Ercan’a, oradan da Güney Kıbrıs’a aktarılacağı konusundaki şüphelerden söz etti.
   Güney Lefkoşa’da ikamet eden Rum’un, geçtiğimiz pazar akşamı Brezilya’nın Sao Paolo kentinden İstanbul’a geldiğini ve yapılan kontrollerde bavulunda paketlere sarılmış 2,5 kilo kokain bulunduğunu yazan Rum basını “ele geçirilen uyuşturucu büyük bir olasılıkla Kıbrıs Türk tarafı üzerinden güneye geçirilecekti” iddiasında bulundu.
   Rum polisinin, INTERPOL aracılığıyla konuyla ilgili bilgi talebinde bulunduğunu yazan Alithia  gazetesi, Türkiye hükümetinden konuyla ilgili detaylı bilgi istendiğini aktardı.Gazete, şahsın Maltepe Cezaevi’nde tutulduğunu yazdı.

Polis sözcüsü konuştu
   Öte yandan Simerini gazetesi ise, Rum polisinden edindiği bilgilere dayanarak, söz konusu şahsın Ercan Havalimanı üzerinden İstanbul’a, oradan da uyuşturucu temin etmek için Sao Paolo’ya gittiği üzerinde durduğunu öne sürdü.
    Gazeteye konuşan Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis de, INTERPOL’den konuyla ilgili bilgi talebinde bulunduklarını ancak henüz yanıt alamadıklarını söyledi.
   Haberde, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, İstanbul’daki Yunanistan Konsolosluğu ile temasa geçerek, söz konusu şahsa destek verilmesi için yardım istediğini yazdı.
   Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Müdürü Panikos Kiriaku, bu konunun zor bir konu olduğunu zira tutuklanmanın, normal ilişkiler içinde olmadıkları bir ülkede gerçekleştiğini ve prosedürün daha zor hale geldiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474