banner564

Ağır cezalar geliyor

Bakan Dürüst, direksiyonbaşında cep telefonu kullanımını caydırmak için yeni önlemlerin alınacağını açıkladı

Ağır cezalar geliyor
banner598
 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, artan trafik kazaları karşısında alınacak yeni önlemleri açıklanırken, direksiyon başında cep kullanımını caydırmak için yasal önlemlerin artırılacağını açıkladı.
   “Ülkemizde yaşanan ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının hiç yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafik kazalarının bir kısmının alt yapı eksikliğinden kaynaklandığını kabul etmekle birlikte, büyük ölçüde, dikkatsizlik, aşırı hız, alkol ve cep telefonu kullanımı olduğunun da altını çizerim” diyen Bakan Dürüst, araç kullanırken cep telefonu kullanımı ile ilgili olarak da daha caydırıcı yasal düzenlemelerin de yolda olduğunu belirtti.
     Trafikte cep telefonu kullanımını caydırıcı yasal düzenleme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanarak Meclise sevk edeceklerini belirten Bakan Dürüst, güvenli sürüş bilincinin yasalar ile bir yere kadar sağlanabileceğini, sürücülerin de sorumlulukla hareket ederek trafik kurallarına uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Eski Girne yolunda yenileme

    Bakan Dürüst, Eski Girne Yolu olarak bilinen Gönyeli-Boğazköy arasındaki yolun yenileme çalışmalarının 20 gün içinde başlatılacağını belirtti.
   Dürüst bu açıklamayı, UBP’nin Dikmen, Boğazköy ve çevresindeki örgüt başkanlarını kabulünde yaptı.
    UBP Dikmen Örgüt Başkanı Atilla Atakan başkanlığındaki örgüt başkanlarından oluşan heyeti kabulünde konuşan Bakan Dürüst, trafikte yaşanan ölümlü kazalar konusunda açıklamalarda bulundu, yeni düzenlemeler ve projeler hakkında bilgi verdi.
   Bakan Dürüst, yenileme çalışmaları çerçevesinde, yolda bazı düzenlemelerin de yapılacağına işaret ederek, amaçlarının yol güvenliğini arttırmak ve trafik kazalarını azaltmak olduğunu belirtti.
    Dürüst, Gönyeli-Boğazköy yolu üzerindeki Oray Sitesi’nin kavşak sıkıntısının giderilmesinin de çalışmalar arsında bulunduğunu kaydederek, çok yakın bir zaman içerisinde, Oray Sitesi’nde yaşayanların da Gönyeli-Boğaz yolunu kullananların da güvenlik içerisinde olacağının altını çizdi.
    Dürüst, trafik kazalarının yaşanmaması, canların sönmemesi için, Bakanlık ve Hükümet olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, vatandaşların da üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473