banner564

‘Ağır suç’ kapsamında

Eski kız arkadaşını kilere kapatıp, dayakla tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Hakan Birgül cezaevine gönderildi

‘Ağır suç’ kapsamında
banner598
Teoman TURAN
Girne Boğazköy’de eski kız arkadaşını dövdüğü, başını yere vurduğu, boğazını sıktığı ve tecavüz ettiği iddia edilen Hakan Birgül hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı, “Cinsel tecavüz, mülke tecavüz, zorla alıkoyma ve darp” suçlarından yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 19 Haziran saat 02.00 sıralarında Boğazköy’de meydana gelen olayda, zanlının eski kız arkadaşı 39 yaşındaki A.A’ya tecavüz ettiğini belirtti. Polis, zanlının A.A’yı zorla alıkoyarak ona ait eve götürdüğünü, A.A’yı darp ederek evin kiler kısmına götürdüğünü ve orada tecavüz ettiğini, elleri ile boğazını sıktığını ve başını yere vurduğunu aktardı. 
Polis, zanlının aynı gün gözaltına alındığını, A.A’nın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde hem acil serviste hem de kadın doğum doktorunda muayeneden geçirildiğini söyledi. Polis, doktor kontrolünde A.A’nın boynunda, kollarında, bacaklarında darp izi ve cinsel muayenede tecavüz izi tespit edildiğini belirtti. 

2 ay süre ile cezaevinde
Zanlının mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, tecavüz olayı ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme işlendiği iddia edilen suçların ciddi suçlar olduğunu ve ağır ceza mahkemesi kapsamına girdiğini ifade ederek zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473