banner564

Ağlamaktan gözleri şişti

Altınbaş’ın bankasından 242 bin 941 TL çalmakla suçlanan Ülfet Bertuğ ve Peray Ulunay’a üçer yıl hapislik verildi

Ağlamaktan gözleri şişti
banner598
Çiğdem AYDIN
   Eski adı ile Altınbaşbank, şimdiki adı ile Creditwest’te çalışan kıdemli bankacılardan Ülfet Bertuğ ile Peray Ulunay’a, müşterilere ait hesaplardan 242 bin 941 TL çaldıkları gerekçesiyle 3’er yıl hapislik verildi.
   Olayın gerçekleştiği 2007 yılından itibaren mahkemenin kararını bekleyen kadın bankacılar, 3’er yıl hapislik kararını duyunca fenalık geçirdi. Saatlerce ağlamaktan gözleri şişen Ülfet Bertuğ ve Peray Ulunay, djuruşmayı izleyen aile yakınlarının hayretli bakışları arasında cezaevine gönderildi.
   Altınbaşbank’ta çalıştıkları 2006 - ¬2007 yılları arasında müşterilere ait çekleri çaldıkları, daha sonra sahteleyerek bozdukları ve müşterilerin hesaplarından para çektikleri gerekçesiyle 216 davadan yargılanan sanıklar Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay hakkındaki dava 8 yıl sonra karara bağlandı. Sahtekârlıkla müşterilerin hesaplarından 242 Bin 941 TL çaldıkları ortaya çıkan iki sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 3 yıl hapse mahkûm edildi. 
   Kararın ardından iki sanık gözyaşlarına boğuldu.

Kararın gecikmesi işlerine yaradı
   Lefkoşa’daki Altınbaş bankasında çalıştıkları yıllarda müşterilere ait çek ve paraları çaldıkları, çeklere sahte imza attıkları gerekçesiyle 8 yıl sonra yargılanarak hapse mahkûm olan sanıklar hakkındaki karada gecikmiş adaletin, hafifletici etken olarak değerlendirildiği belirtildi. 
   “Çek sahteleme ve tedavüle sürme, müstahdem tarafından çalma, sahte davranışla para temini, şirket hesaplarında sahtecilik, yalan ve hile yapma, başkasının kimliğine bürünme ve imza taklit etme” başlıkları altında toplam 216 davadan yargılanan sanıklar Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay hakkındaki kararı Yargıç Melek Esendağlı okudu. 

“Geciken adalet…”
   Esendağlı, kararda sanıklar aleyhine ve lehine olan olguları değerlendirdiklerini ancak 2006 yılında işlenen suçun bugün sonuçlandığını ve sanıkların 8 yıldır bilinmezlik içinde yaşadıklarını ve ciddi psikolojik baskı hissettiklerini, geciken bu adaletin sanıklar lehine hafifletici neden olarak değerlendirildiğini belirtti. 
   Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanıkların çaldıkları 242 Bin 941 TL paranın ciddi miktarda olduğunu, işlemiş oldukları suçun ciddi ve son yıllarda artış içinde olduğunu bu nedenle 216 davadan itham edip mahkûm ettikleri sanıkları 3 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473