banner564

Ahmet Kaptan: Geri adım yok

KTAMS’ın Motorlu Araç Mukayitliğinde başlattığı grevin devam edeceği açıklandı

Ahmet Kaptan: Geri adım yok
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) personel eksikliği ve bina sorunu nedeniyle Motorlu Araç Mukayitliği’nde başlattıkları grevi, talepleri yerine getirilinceye kadar sürdüreceklerini açıkladı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin KTAMS ile 16 Eylül’de imzaladığı protokolde, Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nin 21 Aralık 2014’e kadar yeni bir binaya taşınması ve “Trafik Hizmetleri Dairesi’nin Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı”nı Meclis’e sevk etme taahhüdü yer aldığını ancak hükümetin protokoldeki taahütlerini yerine getirmediğini belirtti.
Kaptan, “Hükümeti temsilen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, maalesef imzalamış olduğu protokole sadık kalmamış ve bugün olmuş hala daha Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde yasalara aykırı bir şekilde Trafik Hizmetleri Dairesi teşkilat yasası hazırlanmadan, Gelir ve Vergi Dairesi kadrosundaki kamu görevlileri Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde çalıştırılmak istenmekte ve bina sorununa yönelikte hiçbir adım atılmamaktadır” dedi.

KTAMS olarak Trafik Hizmetleri Dairesi teşkilat yasasının derhal meclise sevk edilmesini, yeni bina için projenin hazırlanmasını ve personel eksikliğinin giderilmesini talep ettiklerini kaydeden Kaptan, “Bu taleplerimiz gerçekleşinceye kadar Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından Gelir ve Vergi Dairesi kadrosuna atanmış kamu görevlisi üyelerimizin atandıkları Gelir ve Vergi Dairesi’nde görev talep etmeye devam edeceğini ve Motorlu Araçlar Mukayyitliği’ndeki memur üyelerimizin de grevde olacağını tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
okur
okur - 9 yıl Önce

sayın kaptan sizin hak arama mücadelenizin maddi zararını vatandaş mı çekecek? günü geldiğinde araç kayıt dairesine muayene harcını yatırmak için gelen bir çok vatandaş grev yüzünden geri döndü ve muayene tarihi geçti..! gecikme zammı vs bunun faturasını ktams'mi ödeyecek..?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474