banner564

Aile dramı

Urfa’da yaşayan Ahmet Büyükakşeker, KKTC’deki eski eşinin yanına gönderdiği kızına kavuşmak için yetkililerden yardım istiyor

Aile dramı
banner598
Türkiye’nin Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde yaşayan, çeşitli nedenlerden dolayı kızını ilk eşinin yaşadığı Kuzey Kıbrıs’a gönderen Ahmet Büyükakşeker, Anadolu Ajansı (AA) aracılığı ile çocuğunu geri almak için yardım beklediğini duyurdu.
KKTC'de 30 yıl yaşadıktan sonra yaklaşık 10 yıl önce memleketine dönen Büyükakşeker, ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten 2 çocuğu olan Büyükakşeker, eşinin rahatsızlığı nedeniyle küçük kızı Ebru'yu ilk eşinin yanına gönderdi.
Büyükakşeker, bir süre sonra kızının Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne verildiğini ve varlıklı bir aile tarafından evlat edinileceğini öğrendi. Bunun üzerine kızını yanına getirebilmek için hukuk mücadelesi başlatan Büyükakşeker, bu süre zarfında kızıyla görüşme imkanı bulamadı. 
AA muhabirine konuşan Ahmet Büyükakşeker, "Ben yurda döndükten sonra Hacer hanımla ikinci evliliğimi yaptım. 2 çocuğumuz oldu, küçük çocuğum Ebru'nun doğumunun ardından eşimin psikolojisi bozulunca çocuğa bakamayacak duruma geldi. KKTC'de yaşayan ilk eşim evimize gelerek eşim Hacer'in çocuğa bu durumda bakamayacağını, kızımızı yanında KKTC'ye götürüp bakmak istediğini söyledi. Ben de noterden kendisine vekalet vererek çocuğumu Kıbrıs'a gönderdim." 

İlk eşim kızıma iyi baktı, ancak…
İlk eşinin kızına iyi baktığını fakat daha sonra oradaki Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünün çocuğunu aldığını ileri süren baba Büyükakşeker, şöyle devam etti:
"Kıbrıs'a gittim orada bana dediler ki 'Sen çocuğun babası olarak Melek Büyükakşeker'e bakması için imza veriyor musun' Ben de 'Evet' dedim. İşin aslı çocuğumu benden almak için imza istemişler. Okumam olmadığı için verdikleri evrakları imzaladım. Şimdi çocuğumu orada varlıklı bir aileye evlatlık verecekler. Bana para teklif ettiler, ben reddettim. Biz çocuğumuzu istiyoruz. Çocuğumun doğum belgesi ve aile tablomuz elimde, evladımı göstermiyorlar. Çocuğumu istediğimde bana hakaretler ettiler. Çocuğuma kavuşmak için Kıbrıs Hükümetinden ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Başkanımızdan yardım istiyorum. Aile dramı yaşıyoruz ben ve eşim 7 yıldan bu yana çocuğumuzu görmüyoruz her gün fotoğrafına bakıp ağlıyoruz."
Büyükakşeker, Kıbrıs'ta hukuk mücadelesi başlatmak istediğini fakat maddi nedenlerden dolayı avukat tutamadığını sözlerine ekledi. 
13 yaşındaki abla Seda Büyükakşeker de kardeşini çok özlediğini vurgulayarak, ona kavuşmak için yardım beklediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474