banner564

Aile tepkili

Gözündeki şikayetten dolayı hastaneye giden14 yaşındaki çocuğun doktor olmayınca acil serviste 3 saat bekletildiği iddia edildi

Aile tepkili
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gözündeki rahatsızlığından dolayı giden 14 yaşındaki Erol Mut’un, üç saat boyunca Acil Servis’te doktor beklediği ileri sürüldü.
Diyalog’a konuşan yakını, evde babasının arabasıyla uğraşırken cam sileceğinin gözüne çarpması sonucu yaralanan Erol’u hemen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin acil servisine götürdüklerini anlattı. Hastanede, acil servise kayıtlarını yaptırdıktan sonra görevlinin kendilerine, ‘Göz doktorunun içeride olmadığını, beklemeleri gerektiğini’ söylediğini aktaran aynı kişi yaşadıkları olayı şu şekilde anlattı:
“Erol evde babasının arabasıyla uğraşırken cam sileceği yerinden fırlayarak gözüne değdi. Gözünden yaralanan Erol’u babasının evde olmaması nedeniyle  hastaneye ben getirdim. Biz hastaneye geldiğimizde ve kayıt yaptırdığımızda saat 15.00’ti. Görevli bize göz doktorunun içeride olmadığını ve salonda beklememizi söyledi. Saatler ilerledikçe ve çocuk göz ağrısından şikayet ettikçe gidip görevliye doktorun gelip gelmediğini sordum. Her defasında beklememiz gerektiği cevabını aldık. Hastaneye gelişimizin üzerinden 3 saat yani saat 18.00’de göz doktorunun geldiğini söylediler ve Erol muayene edildi. Doktor tarafından kontrol edilen Erol’un gözünde bir santim çapında yırtık olduğu ortaya çıktı ve hemen müdahale edildi. Ya daha ciddi bir şey olsa ve çocuk gözünü kaybetseydi bunun hesabını kim verecekti?” 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474