banner564

Aileler gerildi

Kennedy Taombabwa Dede cinayetiyle ilgili mahkemeye çıkarılan 7 zanlından beşi tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi

Aileler gerildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Çanakkale Göleti’nde, 29 Ocak 2018 tarihinde işlenen Nijerya uyruklu Kennedy Taomababwa Dede cinayeti ile ilgili soruşturma tamamlandı. Tutuklu bulunan zanlılar Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve 17 yaşındaki S.D.(K), Aydan Sel ve 16 yaşındaki B.Ç. (K) dün teminat için Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 5’şi tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, cinayetin işlendiği Çanakkale Göleti’nde, Dede’ye fiziksel hiçbir temasta bulunmadıkları belirlenen Aydan Sel ile B.Ç. mahkeme tarafından teminatla serbest bırakıldı. Mahkeme bitiminde ise zanlı Kurucu’nun ailesi ile Şanlı’nın eşi arasında tartışma yaşandı. Kurucu’nun ailesi, “Yaktın oğlumuzu” diyerek feryat ederken, Şanlı’nın eşi ise sinir krizi geçirdi.

Suçları ağır ceza gerektiriyor 
Adli Şube’de görevli Polis Müfettişi Erkan Yahat, zanlılar Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D.’nin (K-17), 29 Ocak 2018 tarihinde saat 21.45’te, Nijerya uyruklu Kennedy Taobabwa Dede’yi evinden zorla kaçırarak Çanakkale Göleti’ne götürdüklerini söyledi. Yahat, zanlıların burada Dede’yi ciddi şekilde darp ederek öldürdüklerini belirtti. Cinayet soruşturmasında 200 ifade temin edildiğini kaydeden Yahat, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Yahat, zanlılar Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D.’nin işlemiş oldukları suçun ceza yasanın en ağır suç türü olduğunu ve serbest kalmaları halinde kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu ifade etti. Yahat,  zanlılar Nidai Şanlı, Onur Körkurt ve S.D.’nin, suçu işledikten sonra Güney Kıbrıs’a kaçtıklarını da anımsatarak, zanlıların davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderilmelerini talep etti. Yahat, zanlılar Aydan Sel ile B.Ç.’ye ise “Suçu örtme ve ağır bir suç işlemede ihmal” davaları getirildiğini belirterek, teminat istedi.


Yedi zanlıdan ikisi serbest
Yargıç Gökhan Asafoğulları, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların itham edildiği suçun ceza yasasının en ağır suç türü olan “adam öldürm” ile ilgili olduğunu belirterek, zanlıların, davalarında hazır olabilmelerini temin edebilmek amacıyla, 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. 
Mahkeme Aydan Sel ile B.Ç.’nin 7’şer bin nakit teminat ödemeleri, 2’şer kefilin75’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftanın 4 günü en yakın polis karakoluna giderek imza atmaları şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474