banner564

Aileleri de katıldı

Dipkarpaz Belediyesi çalışanları, Cumhuriyet Meclisi ile UBP Genel Merkezi önünde eylem yaptı

Aileleri de katıldı
banner598

Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’te örgütlü Dipkarpaz Belediyesi çalışanları ve aileleri ile dün, önce Cumhuriyet Meclisi, daha sonra da Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi önünde, “Dipkarpaz Belediye Başkanı’nın Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamadığı” gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylemciler, önce Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak, “Vur vur inlesin, Demirci dinlesin”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attılar; ıslık ve düdüklerle protesto gerçekleştirdiler.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Hüseyin Angolemli ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Biray Hamzaoğulları, eylemcilerin yanına giderek destek verdi.

 

Angolemli: Atılan imzalar inkar ediliyor

Angolemli, “İnsanların bırakın sözlerini, attıkları imzaları inkar ettikleri bir dönemdeyiz. Hakkınızı alabilmek için eylemlerinizi sürdürmeniz gerekir” dedi.

Hamzaoğulları da belediye seçimleri sonucunda değişim yakalanırsa, hakların da verilmesinin sağlanacağını söyleyerek, “Yenierenköy Belediyesi’nde de maaşların verilmediğini, 16 yıldır sosyal hakların ödenmediğini” kaydetti.

Eyleme, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı, Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Başkanı Tamay Soysan da katılarak destek verdi.

 

UBP’ye yürüdüler

Konuşmaların ardından UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüşme talep eden eylemciler, başkanın Cumhuriyet Meclis’inde olmadığını öğrendikten sonra sloganlar ve ıslıklar eşliğinde UBP Genel Merkezi’ne yürüdü.

UBP Genel Merkezi önünde kısa bir açıklama yapan Bozat, “Özgürgün, Meclis’te değil, parti merkezinde de değil. Bizden korkuyorlar, kaçıyorlar. Dipkarpaz Belediye Başkanı Demirci’nin attığı imzaya uymasını istiyoruz” dedi.

Eylemciler bir süre bina önünde slogan attıktan sonra dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474