banner564

Akar: Güzel bir adım

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası’nı KKTC’de yapmayı düşünen TGF Başkanı Karaca ve yöneticileri Diyalog Medya Grubunu ziyaret etti

Akar: Güzel bir adım
banner598
Teoman TURAN
KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında KKTC’de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’la görüştü.
Heyet adına konuşan TGF Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye’den 70’in üzerinde ilden 150 yönetici ile adada bulunduklarını belirtti.
55. Başkanlar Konseyi’ni Kıbrıs’ta yaptıklarını belirten Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Şurası’nı  KKTC’de yapmayı düşündüklerini belirtti. 
Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Şurası için KKTC’deki yetkililer ile medyanın destek olacağına inancını dile getirdi.

Akar: Şuranın burada yapılması önemli
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da görüşmede yaptığı konuşmada, KKTC basını ile Anadolu basını arasında işbirliğinin önemli olduğuna işaret etti.
“Anadolu basınının burada bulunması  iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesi açısından son derece önemli” diyen Akar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sadece içte değil, dış dünyada da örgütleriyle çok başarılı olduğunu söyledi. 
Rum Yönetimi’nin dış ülkelerdeki örgütleriyle çok ciddi lobicilik çalışması yaptığına dikkati çeken Reşat Akar, “Bırakın dünyayı, bizim Türkiye ile bile ilişkilerimiz yeterli değil”  dedi.
Reşat Akar şunları söyledi:
“Güney Kıbrıs’a baktığımız zaman onlar  sadece medya alanında değil dış ülkelerdeki örgütleriyle çok ciddi lobicilik çalışması yapıyorlar ve  hep başarılı olduklarını görüyoruz. Bizim KKTC’de  en büyük eksiklik dünya ile ilişkileri koordine etmek konusudur. Bırakın dünyayı Türkiye ile bile ilişkilerimiz yeterli değil.  Anadolu halkına  buradaki ulusal davayı anlatmak, nereden nereye geldiğimizi, nasıl  bugünlere taşındığımızı anlatmak lazım. Bunun da bir ayağı medyadır O açıdan TGF olarak  bütün il başkanlarıyla birlikte burada olmanız hepimiz için gurur vericidir.”
Burada şura düzenlenmesinin Kıbrıs Türkü açısında önemli olacağının altını çizen Akar, “Şuranın da burada  olmasının etkili olacağını düşünüyorum. Bu organizasyon için bizler de elimizden gelen her türlü katkıyı koymaya çalışırız” dedi.

TGF Yönetim Kurulu’ndan üst düzey ziyaretler
Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Bakanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyaretlerde heyete, Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474