banner564

Akıncı: Amaç zoru başarmak

Akıncı, “İnsanların huzur içinde evet diyebilecekleri ve çözümden sonraki günlerin şimdiki günlerden daha iyi olacağı bir dönemi başlatmayı hedefliyoruz” dedi

Akıncı: Amaç zoru başarmak
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği heyetini kabul etti. Dernek Başkanı İdris Demirsöz, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı görevinde başarılar dilemek için ziyaret etmek istediklerini belirtti. Maraş’ın her anlamda Kıbrıs’ın özel bir yeri olduğunu kaydeden Demirsöz, “Bugüne kadarki tüm anlaşma süreçlerinde taviz noktası olarak görüldüğü için Maraş hep Kıbrıs’ın tepe noktasına oturtuldu” dedi.
2010’da kurulan derneğin bölgeyle ilgili icraatlar yaptığını söyleyen Demirsöz, her şeyi devletten beklemek yerine sosyal sorumluluk bilinciyle bölgedeki sorunların mümkün olanlarını çözüp, diğerlerini de yetkililere aktararak, çözümüne destek verdiklerini belirtti.
Sınıra yakın olmaları nedeniyle uyuşturucu konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Demirsöz, bu konuda en kapsamlı çalışmayı yapan sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Akıncı: Zoru başarmak görevim
Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Kıbrıs’ta iki tarafın da eşitliğini ve güvenliğini temin edecek kalıcı bir barış için uğraştıklarını söyledi. Akıncı, 1968’den bugüne geçen 47 yıllık bir süreçte bu sorunun konuşulduğunu ve hiçbir konunun bunca zaman sürüncemede kalamayacağını kaydetti.
Önemli olanın, artık kararlılıkla referanduma götürülecek, 2 tarafın halkının da olumlu bulacağı bir yapı kurmak olduğunu belirten Akıncı, “İnsanların huzur içinde evet diyebilecekleri ve çözümden sonraki günlerin şimdiki günlerden daha iyi olacağı bir dönemi başlatmayı hedefliyoruz” dedi.
Akıncı, bunun kolay olmadığını ama zoru başarmanın da görevi olduğunu belirterek, “Bu şekilde bir statüko, Kıbrıs Türkü’nün, özellikle de gençlerin hiç hayrına değildi” ifadesini kullandı.
Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği’nin uyuşturucu konusunda başlattığı faaliyetlerden haberdar olduğunu belirten Akıncı, “Otak gayemiz toplumun huzurlu ve mutlu olması” dedi.

Akıncı, Kazhybek’i kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı ve Kazak Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yerden Kazhybek’i kabul etti.
Kabulde GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da hazır bulundu. 
Kazhybek kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığına seçilen Akıncı’yı tebrik ederek kendisine bir tebrik belgesi ve anadil madalyası sundu.
Kazhybek kendileri için Kıbrıs’ın öneminin büyük olduğunu da anlattı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473