banner564

Akıncı cenazeyi omzunda taşıdı

Ülkemizin sevilen sanatçılarından Filiz Naldöven 63 yaşında veda ederek yakınlarını üzdü

Akıncı cenazeyi  omzunda taşıdı
banner598
Melin DOBRAN
Ülkemizin sevilen sanatçılarından olan 63 yaşındaki Filiz Naldöven, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sanatçı arkadaşlarından alınan bilgiye göre, böbrek hastası olan Filiz Naldöven, pazar günü geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Naldöven’in dün sabah kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, acılı aileye başsağlığı diledi. Naldöven’in cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eserleri unutulmayacak
Elde edilen bilgilere göre Naldöven, birçok okulda 14 yıl boyunca öğretmenlik yaptı. Naldöven’in ilk şiirlerinin Limasol’da “Kaynak” dergisinde yayımlandı. 1984 yılında “Köşede Durmak” adlı oyunu, LTB’nin düzenlediği yarışmada ikincilik aldı ve oyun, 1985’te sahnelendi. Naldöven, 1987’de ilk şiir kitabı “Sevgiden Doğma”yı yayımladı. Bunu 1994’te “Mağma Mavera” adlı şiir kitabı izledi. Sanatçı şiirlerini, 1999’da “Aşk Beni Yıka”, 2013’te “Hafızalı Doku” ve 2014’te de “Su Ağacı” adıyla yayımladığı kitaplarda topladı.
Şiirleri İngilizce, Yunanca ve Almanca’ya da çevrilen Filiz Naldöven, Afrika gazetesinin “Pazar” ekinde haftalık yazılar yazdı. “Arka Bahçe” adlı edebiyat dergisinin ise genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473