banner564

Akıncı ekibiyle toplantı yaptı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında bugün yeniden bir araya gelecek.

Akıncı ekibiyle toplantı yaptı
banner598
Ara bölgede BM Barış Gücü tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak olan görüşme saat 10:00’da başlayacak.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Akıncı, dün sabah, müzakere heyetiyle çalışma toplantısı yaptı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “14 Eylül'e kadarki 6 liderler görüşmesinde, 4 temel başlıkta mümkün olan en fazla yakınlaşmanın sağlanması ve Eylül ayında New York'ta önce 3'lü ardından da 5'li zirvede Kıbrıs sorununun 2016'da çözümü hedefinin gerçekleşmesi amaçlanıyor” denildi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 23 Ağustos’ta gerçekleştirilen son liderler görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri önemli ölçüde etkileyecek bir döneme girildiğini belirterek, yoğunlaştırılmış müzakerelerde varılacak uzlaşılara bağlı olarak New York’ta bir araya gelmek ve 5’li toplantıya gidecek süreci açmayı istediklerini söylemişti. Akıncı, var olan ayrılık noktalarını mümkün olan en aza indirme çabasında olduklarını da kaydetmişti.
Son görüşmelerinde toplantı tarihlerinde değişiklik kararı alınan liderler bugünden sonra 31 Ağustos, 2, 6, 7 ve 14 Eylül’de bir araya gelecek. 
Akıncı, her toplantıdan sonra gerekmedikçe açıklama yapılmayacağını, 7 toplantıdan oluşan sürecin bitiminde, 14 Eylül’de ortak bir açıklama yapılabileceğini de ifade etmişti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474