banner564

Akıncı: Saygıyla anıyoruz

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın,TMT Anıtı’nda tören düzenlendi

Akıncı: Saygıyla anıyoruz
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünde TMT Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Denktaş’ın anıt mezarındaki inşaat nedeniyle TMT Anıtı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da katıldı. 
39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Albay Sinan Yıldız, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da törende hazır bulundu.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş törene tekerli sandalyeyle getirildi. Aydın Denktaş’a kızı Değer Denktaş eşlik etti. Aydın Denktaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün geçtiğimiz günlerde kendisine takdim ettiği milli mücadele madalyasını göğsünde taşıdı.
Okullardan, kurum ve kuruluşlardan temsilci ve yetkililerin katıldığı törende, TMT Anıtı’na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için anıt özel defterini imzaladı.
Akıncı, anıt özel defterine şunları yazdı:
 “Aziz Lider Rauf Raif Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. yılında sizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 1963’ün üzerinden 54, 1974’ten bu yana ise 43 yıl geçti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de bugün 34 yaşına ulaştı. Tüm bu yıllar içinde tek bir amacımız oldu. Bu topraklarda başı dik onurlu insanlar olarak yaşamak; kimsenin tahakkümü altına girmeden, eşitlik özgürlük ve güvenlik içinde bir geleceği genç kuşaklarımıza armağan edebilmek. Bunun için çalıştık, bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle bu yönde verdiğiniz büyük uğraşlar için sizi bir kez daha saygı ile anıyoruz.”

Siber: Büyük mücadeleler verildi
Meclis Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım KKTC’nin 34. Kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Siber, Kıbrıs Türk halkının, kendi yurdunda var olabilmek için büyük mücadeleler verip, uzun ve zor süreçlerden sonra devletini kurduğunu vurguladı.
Siber, 15 Kasım KKTC’nin 34. Kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Yıldırım: İzolasyonlar kabul edilemez
Türkiye Cumhuriyeti (TC) Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Türk halkının KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünde yaşadığı gururu ve mutluluğu içtenlikle paylaştıklarını kaydederek, Kıbrıs Türklerin dünyayla bütünleşerek güvenli ve refah bir geleceğe kavuşmasının teminat altına alınmasının Türkiye için esas olduğunu belirtti.
“Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı insanlık dışı izolasyon ve kısıtlamaların devam etmesini kabul edemeyiz” diyen Yıldırım, “Bu yolda gerekli adımları kararlılıkla ve elbirliği içinde atmaktayız. Hükümetim, Kıbrıs Türk halkına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her alandaki desteğini sürdürmekte kararlıdır” ifadelerine yer verdi.

Eroğlu: KKTC en büyük gücümüz
3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Eroğlu, KKTC’nin yaşıyor olması ve yaşatma kararlılıklarının, bugünkü ve gelecek nesillere sağlanan en büyük güç, en önemli olgu olduğunu belirterek “Sadece bardağın boş olan az kısmını görmeyelim. 34 yılda çok önemli başarılar sağlanmıştır. Tabii ki daha iyisi de olabilirdi ama bundan sonra olmaması için hiç bir neden yoktur” dedi.
Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın liderliğinde, KKTC ilan edilirken çok doğru bir adım atıldığını kaydetti.
Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek Rum tarafından Kıbrıslı Türkleri azınlık gördüğünü gösteren açıklamalar gelirken Kıbrıs Türk tarafının “Rum seçimlerinden sonra ucu açık olmamak kaydıyla ve bize görüşmelerin sonunda ne olacağımızın söylenmesi şartıyla görüşme masasına otururuz” şeklinde yanıt vermesinin yeterince güçlü bir çıkış olmadığı görüşünü ifade etti.

Özgürgün: Büyük bir yol kat ettik
Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC devletinin tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat ettiğini kaydetti.
“Çağdaş, demokratik hukuk devletimiz, tüm kurumlarıyla çalışarak halkımıza geçmişteki günleri aratmayacak daha iyi ve refah bir yaşam sunma hedefiyle yoluna devam etmekte” diyen Özgürgün, devletin Anavatan Türkiye’den aldığı güç ve desteklerle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.
Özgürgün KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Denktaş: KKTC güvencemizdir
Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Denktaş, mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı’nın verdiği onurlu varoluş mücadelesinin en kıymetli eseri ve Kıbrıs Türk Halkı’nın güvencesidir… Bu bağlamda; bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazanmamızı sağlayan varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Ataoğlu: KKTC’den vazgeçmeyeceğiz
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34’üncü yıldönümünü büyük onur ve mutlulukla kutladığını belirtti.
Ataoğlu, “Tüm dünya şunu bilmelidir ki, kahraman Kıbrıs Türk halkı dün olduğu gibi bundan böyle de tüm baskı ve dışlanmalara göğüs germeye devam edecek ve asla inandığı bağımsızlık yolundan ayrılmayacak, atalarımızın bizlere miras olarak bıraktığı KKTC’den vazgeçmeyecek.” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?
KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES), KKTC Karadeniz Kültür Derneği, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Derneği, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Türk Birliği Dayanışma Derneği (Türk- Bir), KKTC Vatanseverler ve Yardımlaşma Derneği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan, KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Talip Sancar, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birer mesajlar yayımladılar.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474