banner564

Akıncı: Son söz halkın

Akıncı, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum liderleri arasında varılacak bir anlaşmanın referanduma götürüleceğini hatırlattı

Akıncı: Son söz halkın
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecinde toprak konusunda “vatandaşı mağdur etmeyecek bir formül” bulunması gerektiğini söyledi. Akıncı, Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçim ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde yaptığı görüşmelerde, Kıbrıs sorunu kapsamında toprak ayarlaması konusunda yapılan açıklamalara değinen Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde toprak konusunun gündeme getirilmesinin doğru olmadığını savundu. Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum liderleri arasında varılacak bir anlaşmanın hayata geçmesi için her iki halk tarafından onaylanması gerektiğini hatırlatan Akıncı, toplumun benimsemeyeceği bir antlaşma yapmanın mümkün olmadığının altını çizdi. Bugüne kadar ortaya konan tüm antlaşma taslaklarında toprak ayarlamasının bulunduğunu belirten Akıncı, “Ancak vatandaşları mağdur etmeyecek bir formül bulunması gerekir. Ben bunun için çalışacağım” dedi.

TAK’ı da ziyaret etti
Öte yandan, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) nezaket ziyaretinde bulundu. Mustafa Akıncı ve heyeti, ziyarette TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile görüştü. Akıncı ayrıca çalışanlarla da sohbet etti. 

Saygılı: İmkansızlıklara rağmen
TAK Müdürü Doç. Dr.Neriman Saygılı da konuşmasına, Akıncı’nın cumhurbaşkanlığı adaylığının memlekete hayırlı olması temennisiyle başladı.
TAK’ın, personel sıkıntısı ve imkansızlıklara rağmen çok iyi çalıştığını, görevini de en iyi şekilde yürüttüğünü kaydeden Saygılı, bütün çalışanların da görüşleri ne olursa olsun görevlerinin bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474