banner564

Akıncı’ya tavsiye harita verme

Türk tarafı ‘gizlilik olduğu’ gerekçesiyle suskunluğunu korurken, Rum tarafı mülkiyet ve yönetim başlıklarındaki 24 uzlaşmazlık maddesini açıkladı

Akıncı’ya tavsiye harita verme
banner598
Raif DOĞRU
   Cenevre’de bulunan KKTC kanadından kamuoyuna ‘her şey yolunda gidiyor” şeklinde mesajlar verilirken, Rum Haber Ajansı ‘mülkiyette zorlukların yaşandığını’ açıkladı.
   Ajansın, Rum resmi kaynaklarına atfen verdiği habere göre; Cenevre müzakerelerinin ilk gününde 4 saat süreyle mülkiyeti görüşen taraflar aralarında uzlaşı sağlayamadı.
   Bu arada Rum Sigma televizyonu da dünkü yayınlarında, tarafların mülkiyet ve yönetim başlıklarıyla ilgili anlaşmazlık maddelerini Rum kamuoyun a açıkladı
   Tarafların toplam 24 madde üzerinde anlaşamadığını duyuran Sigma televizyonu bunlardan 10 tanesinin yönetimle, 14 tanesinin de mülkiyetle ilgili olduğunu duyurdu.

Gizliliği yeniden bozdular
   Rum lideri Nikos Anastasiadis’in, gizli belgeleri önce Rum parti liderlerine aktardığı, onların da bunu Sigma TV’ye sızdırdığı haber verildi. 
Rum haber kaynaklarına göre bu duruma sinirlenen Anastasiadis, dün müzakereci Andreas Mavroyannis ile özel bir görüşme yaparak bundan böyle siyasi parti temsilcilerine belge verilmesini yasakladığı iddia edildi.
   Kıbrıs Türk tarafının “Her şey planlandığı gibi gidiyor” şeklindeki açıklamasına karşın, taraflar arasında hala ciddi görüş ayrılıklarının bulunması, bugünkü toplantıda haritaların karşılıklı olarak sunulmasını tehlikeye soktu.
   Diyalog’a konuşan Kıbrıs Türk tarafındaki siyasi kaynaklar “Rumların bu iki yüzlü davranışları karşısında harita masaya konulmamalıdır” diyerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya uyarıda bulundular.

Dönüşümlü Başkanlık konusu
 Ajansın haberinde “ Dönüşümlü Başkanlık konusuna gelince, aynı kaynak, bu konuda bir tartışma yer almadığını, ancak her iki taraf arasında bu konuda görüş ayrılıkları bulunduğunu yineledi” denildi.
   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasındaki telefon görüşmesine dikkat çeken Rum Haber Ajansı, bu görüşme sırasında Güvenlik ve Garantiler konusunda yeni bir şey ortaya çıkmadığını belirtti.
   Aynı haberde, iki liderin ‘Güvenlik ve Garantileri’ görüşmek üzere yarın Cenevre’de biraraya gelmelerinin beklenmediği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474