banner564

‘Aklım yerinde’

56 gram Hint Keneviri ve 20 gram Kokain davasının ikinci sanığı Alper Baran Tutucu; duruşma sırasında polise, savcılığa ve mahkemeye küfür yağdırdı

‘Aklım yerinde’
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’ya bağlı Akıncılar Köyü yakınlarında geçtiğimiz ağustos ayında askeri yasak bölgeyi ihlal ederek ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalanan Çağlar Barbali’nin Güney Kıbrıs’a kaçan suç ortağı Alper Baran Tutucu, önceki gün Tatlısu bölgesinde tespit edilerek tutuklandı.
Lefkoşa’da dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı, duruşma sırasında polise, savcılığa ve mahkemeye küfür yağdırdı. Akıl sağlığının yerinde olduğunu da söyleyen zanlı müebbet hapis isteminde bulundu.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Alper Baran Tutucu’nun,  Çağlar Barbali ile 3 Ağustos 2017 tarihinde, saat 22.00 sıralarında, Luricina bölgesinde araç ile birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal edip yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yaptığı sırada polis tarafından tespit edildiğini söyledi. 

Tutucu, polisi görünce araçtan indi ve kaçtı
Polis araçta yolcu olarak bulunan zanlı Tutucu’nun polisi görünce araçtan inerek güneye kaçtığını belirtti. Polis çavuşu Mehmet bayram olay tarihinde aracın motor bölümünde yapılan aramada 56 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 20 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare yapıldığını ifade etti. 
Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Barbali’nin 13 Kasım 2017 tarihinde konu suçtan yargılanarak 18 ay hapis cezası aldığını belirtti. Bayram huzurda bulunan zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutucu: Polisin şahadeti doğru, ancak eksik…
Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Alper Baran Tutucu polisin verdiği şahadetin doğru olduğunu ancak eksik olduğunu söyledi. Zanlı Tutucu “Söyleyeceklerimi özgür iradem ile söylüyorum, akıl sağlığımın yerinde ve hiçbir şekilde akıl sağlığım yerinde değil diye rapor hazırlanırsa kabul etmeyeceğim. Ben Güney’e kaçtıktan sonra Kuzey’de ot eksiği olduğunu bildiğimden haftada 1 kilo ot satmaya başladım iyi para da kazanıyordum. Ancak bana bir gün affedilmek için gelip teslim olmam gerektiği beyan oldu. Kuzeye geri geldikten sonra Tatlısu bölgesinde mantar toplarken de yakalandım” dedi. 

“Bana müebbet vermeyecek olan…”
Zanlı sözlerine ek olarak da cezamı belirledim diyerek söyle aktardı. “Babam için 10 yıl, kardeşim için 10 yıl, ölmüşler için 10 yıl ve kendim için 10 yıl yani toplam 40 yıl hapis cezası müebbet almalıyım” dedi. Zanlı ancak adil yargılanmayacağını ve bu cezanın kendisine verilmeyeceğini bildiğini söyleyerek kendisine bu cezayı vermeyecek olan “savcının, mahkemenin polisin anasını avradını …” diyerek küfür etti.

Mahkemeden özür de dilemedi…
Yargıç Rauf Kürşad, sanığa müdahale edip, mahkemeye saygısızlık ettiğini söyleyerek özür dilemesini istedi. Zanlı yanlış bir şey söylemedim özür dilemeyeceğim demesi üzerine Yargıç sanık aleyhine mahkemeye hakaretten işlem başlatılmasına talimat vererek oturuma ara verdi. Mahkemeye gelen adli şube ekipleri sanık aleyhine soruşturma başlatmak için ifade almaya başladı.
Mahkeme tekrardan oturum yaparak sanığın aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473