banner564

Aklını mı yedin Şadan?

4 bin 800 TL tutarında 84 şişe içki çaldı, 2 yıl hapislik cezası aldı

Aklını mı yedin Şadan?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Serbest Liman Bölgesinde bulunan bir antrepoyu 16 Aralık 2013 tarihinde açarak içerisinden 4 bin 872 TL değerinde 84 şişe içki sirkat eden ve bu içkilerin 36 şişesini her biri 40 TL karşılığında Lefkoşa’da bir meyhaneye satan Şadan Mamali dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.  
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu,  sanığın işlediği suçlar için yasakoyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bunun da suçun ciddiyetini ve vahametini ortaya koyduğunu söyledi. Son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan bu tür suçların toplum içerisinde ciddi endişe ve tedirginlik yarattığına dikkat çeken Mesutoğlu, mahkemelerin görevinin bu tür suçları işlemeye meyilli kişileri caydırıcı ve etkin cezalar vermek olduğunu söyledi. Sanığın 84 şişe içkiyi sadece çalmadığını bunun 36 şişesini de başka bir şahısa satarak para kazandığını anlatan Mesutoğlu, bunun ağırlaştırıcı bir farktör olduğunu vurguladı. 
Sanığın 2013 kasım ayı içerisinde de benzer suçlar işlediğine dikkat çeken Mesutoğlu, sanıkğın bu suçları planlı bir şekilde işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Sanığın polise ve mahkemeye yardımcı olarak adaletin erken tecellisine katkı koymasını ve diğer hafifletici nedenleri de titizlikle değerlendirdiklerini söyleyen Mesutoğlu, sanığa hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını vurgulayarak, sanık Şadan Mamali’yi 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474