banner564

Aklını seveyim Sacid!

Ayda 3 bin TL maaş ile Girne Belediyesinde çalışan adam “200 bin lira değerinde Range Rover’im var” deyince kendi başını belaya soktu

Aklını seveyim Sacid!
banner598
Teoman TURAN
Girne’ye bağlı Çatalköy’deki bir villada gerçekleştiği ileri sürülen tecavüz olayının zanlısı Tarık Mart’a kefil olmak için önceki gün Girne Kaza Mahkemesi’ne tanık olarak çıkıp, 200 bin TL değerinde 2010 model Range Rover arabası olduğunu söyleyen Girne Belediyesi çalışanı Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı Sajid Masood Mohammad’in başı derde girdi. Sajid Masood Mohammad, hakkında verilen soruşturma emri gereği tutuklandı. Aylık 3 bin TL kazancı olmasına rağmen 2016 yılında 200 bin TL’lik araç alan ve paranın kaynağını açıklamayan zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. 

Evinde başka kişilere ait hesaplar ele geçirildi
Zanlının evinde yapılan aramada birçok kişiye ait banka hesapları, birçok banka bilgisi ve yüksek meblağlarda farklı kişilere ait hesap dökümleri ele geçirildiği açıklandı.
Girne Kaza Mahkemesinde 30 Eylül tarihinde Girne’de meydana gelen “Cinsel Tecavüz”, “Vahim Zarar” ve “Ciddi Darp” meselesi ile ilgili olarak yapılan teminat duruşmasında, zanlı Tarık Mart için belirlenecek teminat şartlarını yerine getireceği konusunda ifade veren Sajid Masood Mohammad aleyhinde verilen soruşturma emri devam ediyor. 
“Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket” suçundan hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Geliri araştırılıyor…
Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez, zanlının Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun emri ile tutuklandığını ve geliri konusunda araştırma başlatıldığını anlattı. Suiçmez, Mart aleyhinde geçtiğimiz günlerde tanıklık yapan Sajid Masood Mohammad, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket suçundan tutuklandığını söyledi. Zanlının evinde mahkeme emri ile yapılan aramada, birçok kişiye ait banka hesapları, birçok banka bilgisi ve yüksek meblağlarda farklı kişilere ait hesap dökümleri ele geçirildiğini ifade eden polis çavuşu, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. 

Aranan bir kişi daha var…
Suiçmez, olayla bağlantılı 1 kişinin daha arandığını ifade ederek zanlının 3gün süreyle tutuklu kalması talebinde bulundu.
Yargıç Mesut Mesutoğlu, soruşturmanın amaçlı zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473