banner564

Akpınar: Vizyonumuz barış

GAÜ’nün 30’uncu Akademik Yılı açılışı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve devlet erkanı tarafından yapılıyor

Akpınar: Vizyonumuz barış
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  30’uncu Akademik yılı açılışı bugün KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve devlet erkanı tarafından yapılıyor.
GAÜ Senatosu kararı ile 2014-2015 akademik yılının “Küresel Barış ve Sağlık” yılı ilan edilmesinin ardından gerçekleşecek  GAÜ 30’uncu Akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve üst düzey devlet yetkilileri ile GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO ‘su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Cemile Esenyel yanında Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ile GAÜ küresel bilim ailesi ve öğrencileri katılacak.

Barış adası
GAÜ 30’uncu yıl akademik açılışı ve GAÜ Senatosu’nun 2014-2015 akademik yılını “Küresel Barış ve Sağlık” yılı ilan etmesi ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar önemli açıklamalarda bulundu.
Kıbrıs’ın Akdeniz havzası ile Ortadoğu coğrafyasındaki diplomatik kriz, sorunlar ve istikrarsızlığı besleyen politikalar örneğinde stratejik düğüm konumunu barış adası statüsüne dönüştürecek süreci desteklemek ve sürece katkı koymak adına GAÜ Küresel Bilim ailesi’nin 2014-2015 akademik yılını “Barış ve Sağlık” yılı ilan ettiğini hatırlatan Akpınar,  bu vizyon ile geleceğin kanaat önderlerini yetiştirme misyonu ile GAÜ’nün  yükseköğretim’de 29 yılı  geride bıraktığını ifade ett.
Ülke barışı ve bölge barışı adına önemli çalışmalara imza atacak geleceğin kanaat önderleri ile diplomatlarını yetiştirecek Diplomasi Okulu’nun eğitime başlayacağına da dikkat çeken Akpınar, 30.ncu akademik yıl açılışı ile birlikte GAÜ’nün havacılık ve denizcilik eğitimleri yanında sağlık bilimleri alanında önemli projeleri hayata geçirerek Kıbrıs’ın eğitim ve sağlık alanında uluslararası çekim merkezi olması vizyonunu gerçekleştireceğini vurguladı. 

Havacılık binasında tören...
30. akademik yıl açılışı ile Havacılık İdari  binasına düzenlenen törenle Türk havacılık tarihi önderlerinden Vecihi Hürkuş adının verilmesinin gelenek ile geleceği birbirine bağladığına  işaret eden Akpınar, GAÜ microlight eğitim araçlarının GAÜ bünyesine katılması ile havacılık eğitiminde fark yaratıldığını belirterek Kıbrıs göklerinde 30. Akademik yıl ile birlikte boy gösterecek eğitim uçakları ve eğitim araçları ile GAÜ’nün yine bir ilke imza attığının altını çizdi.  GAU Beşparmak Projesi kapsamında, 2015 Yılında temeli atılacak GAU Havacılık ve Pilotaj Fakülte binası “Vecihi Hürkuş” adı ile geleceğe kanat açmış olacağını belirten Akpınar, GAU’nün KKTC’nin Havacılık ve Pilotaj eğtiminde bölgenin  en önemli ülkesi olmasına katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı. 
“Barış ve Sağlık Yılı Ülkemiz ve Uluslararası Toplum Adına Üreteceğimiz Bir Yıl Olacak”
Barış ve Sağlık yılının Kıbrıs Türk toplumu ve uluslararası toplum  adına önemli gelişmelerin olacağı bir yıl olacağına değinen Akpınar, Güney Kıbrıs’ın görüşmelerden tek taraflı çekilmesinin Barış sürecini olumsuz  etkilediğini vurgulayarak 2015’in özelde Kıbrıs Türk toplumuna genelde ise dünya toplumlarına barış ve sağlık getirmesi için GAÜ’nün sosyal ve toplumsal sorumluluk temelinde bilimsel üretimlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474