banner564

“Alem olsun diye yaptık”

Birlikte alkol aldıktan sonra coşan ve Suriçindeki 3 işyerinin camını çerçevesini yere indiren 4 genç, polise yakalanınca ilginç bir savunmada bulundu

“Alem olsun diye yaptık”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, alkollü olduğu öğrenilen dört genç, Suriçi bölgesindeki 3 işletmenin camını çerçevesini yere indirdi.
18 yaşlarındaki  Orhan Zihni Toplar ile Osman Süzen ve 22 yaşlarındaki  Hakan Kalkan ile Uğur Süzen’in yakalandıktan sonra, ‘neden yaptınız’ sorusuna “alemine” diye cevap vermesi herkesi şok etti.
Gençler; Namık Kemal Meydanında Ayşe Tüccar’ın işletmeciliğini yaptığı “Zişan” isimli büfedeki kola dolabının ön camını, Buğra Tansu’nun işletmeciliğini yaptığı “Historia” isimli kafeteryanın doğu cephesine bakan iki tane camını ve şu anda kapalı durumda olan “İkizler” isimli terzinin ön camını sandalyeler, sopalar ve tekmelerle kırdı. 
Olay dün saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Polis kamera görüntülerini inceleyerek sabahın ilk ışıklarında gençlere ulaştı ve tutukladı.

Gece devriyeleri başlatılsın
Olaylarla ilgili olarak Diyalog’a konulan Zişan Büfenin işletmecisi Ayşe Tüccar, sabah iş yerine geldiğinde kola dolabının devrilmiş ve camlarının kırık halde olduğunu söyledi. 25 yıldır büfe işlettiğini anlatan Tüccar, bölgede geceleri sadece Bandabuliya’nın bekçisinin bulunduğunu ancak onunda hiçbir ses duymadığını kaydetti. 
Bölgenin geceleri ıssız olduğunu söyleyen Tüccar, sık aralıklarla bölgede devriye atılması gerektiğini savundu.

“Alkollü oldukları her hallerinden belliydi”
Dükkanı hasar gören diğer işletme sahibi Buğra Tansu ise 4 kişinin kafeteryasına ait sandalyeleri  fırlatarak 2 tane camını kırdığını söyledi. Bin TL civarında bir zararının bulunduğunu belirten Tansu, kamera görüntülerini izlediği zaman camları kıran kişilerin sarhoş olduklarının her hallerinden anlaşıldığını gördüğünü kaydetti. Bölgede bankaların, ATM’lerin ve kuyumcuların olduğunu aktaran Tansu, bu kadar işletmenin bulunduğu bölgede geceleri polisin devriye gezmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473