banner564

“Allah affetsin”

Narkotiğin ‘Şafak’ operasyonunda ele geçirilen 26 gram bonzai ile ilgili tutuklanan 6 zanlıdan biri olan Osman Kapsıl, “Bütün mallar benim, arkadaşların suçu yok” dedi ve bir de dilekte bulundu:

“Allah affetsin”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün günün ilk saatlerinde uyuşturucu operasyonu düzenleyen Narkotik Şube ekipleri, 24 gram ağırlığında bonzai ele geçirdi.
Operasyon sonucu polis; Osman Özbayır, Özcan Seymen, Hüseyin Özbayır, Osman Kapsıl, Uğur Özbayır ve Dilek Şimşek isimli zanlıları tutukladı. Gazimağusa’da tutukluluk talebi ile çıkarıldıkları mahkemede söz alan zanlılardan Osman Kapsıl, “Bu insanların bir suçu yok, bütün uyuşturucuları eve getirerek ben sakladım, Allah beni affetsin” şeklinde konuşarak tüm uyuşturucu maddeleri üstlendi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 23 Mart 2017 tarihinde saat 01.30 sıralarında, almış oldukları ihbar ışığında, mahkeme huzurunda bulunan zanlılardan Hüseyin Özbayır’ın Maraş bölgesindeki ikametgahına bir operasyon düzenlediklerini söyledi. 

Osman, polisleri görünce uyuşturucuyu yere döktü
Operasyon sırasında polisleri gören zanlı 1 Osman Özbayır’ın elinde tutmakta olduğu naylonu ağzı ile yırtarak içerisindeki 13 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi yere döktüğünü anlatan Özdesoy, konu uyuşturucu madelere emare olarak el konduğunu söyledi.
İkametgah içerisinde tespit edilen zanlı 2 Özcan Seymen’in elinde ise uyuşturucu içeren 1 adet sarma sigara bulduklarını anlatan belirten Özdesoy, zanlı 3 Hüseyin Özbayır ile zanlı 5 Uğur Özbayır’ın ortak kullanımında bulunan oda içerisinde ise 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini ifade etti.

Hücrede uyuşturucuyu gizlice yere attı
Mahkeme huzurundaki tüm zanlıların ikametgah içerisinde tespit edilerek gözaltına alındıklarını ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldüklerini anlatan Özdesoy, zanlı 4 Osman Kapsıl’ın hücrelere yerleştirildiği esnada, üzerinde bulunan 10 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi gizlice yere attığı esnada fark edildiğini ve konu uyuşturucu maddeye el konulduğunu söyledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığını bildiren Özdesoy, tahkikatın salimen yürütülebilmesi açısından tüm zanlıların poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Darp edildikleri ileri sürüldü
Zanlı avukatları tahkikat maksatlı, tutukluluk talebine itiraz etmezken, müvekkillerinin darp edildiğini iddia ederek, tüm zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Özellikle zanlı 3 Hüseyin Özbayır’ın avukatı Derya Karaca, müvekkilinin yüzünde morluk olduğunu belirterek, ciddi şekilde darp edildiğini iddia etti. 
Zanlı 4 Osman Kapsıl ise söz alarak, bütün uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu, diğer zanlıların suçu olmadığını ve tüm uyuşturucu maddeleri eve kendisinin sakladığını iddia etti.
Kapsıl, “Allah beni affetsin” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, tüm zanlıların doktor kontrolünden geçirilmelerine ayrıca direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474